Çiftçilere hayvansal ve bitkisel atık eğitimi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, ülke genelinde biyogaz tesis sayısını arttırmak ve hayvansal, bitkisel atıkların geri dönüşümünü sağlamak için çiftçilere eğitim verilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ülke genelinde biyogaz tesis sayısını arttırmak ve hayvansal, bitkisel atıkların geri dönüşümünü sağlamak amacıyla çiftçilere eğitim verilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, "Mekanik Ayırma, Biyokurutma ve Biyometanizasyon Tesisleri İle Fermante Ürün Yönetimi Tebliği" ile mekanik ayırma, biyokurutma ve biyometanizasyon tesislerine kabul edilecek atıkların listesi belirlendi.

Tebliğ, bu tesislerin genel ve teknik özellikleri, sıvı ve katı fermante ürün kalite parametreleri ile bu ürünlerin kullanılması, ürünlerin piyasaya arz edilmesine yönelik yasal çerçeve de çizildi.

Bakanlık bu kapsamda, ülke genelinde biyogaz tesis sayısını artırmak ve hayvansal, bitkisel atıkların geri dönüşümünü sağlamak için çiftçilere eğitim verecek.

Tebliğ kapsamındaki uygulamalarla elde edilecek fermante ürün de toprak iyileştirici olarak kullanılarak, ciddi bir ekonomik girdi sağlanacak. Bakanlık, kimyevi gübrelerden kaynaklanan tarımsal kirliliğin de önüne geçecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk başkanlığında yarın İLBANK Tesisleri'nde başlayacak olan eğitime, büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan yetiştirme tesisi işletmecileri ile tarım işletmeleri katılacak. Eğitimler, Türkiye genelinde bölge bölge sürdürülecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir