Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları ne zaman başlayacak? 2025 ÇKS başvuru tarihleri

2025 üretim yılını kapsayan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül itibariyle başlayacak. ÇSK başvuruları 31 Aralık'a kadar yapılabilecekken, ÇKS'ye kayıtları tarım arazileri 15 Mart - 15 Nisan 2025 tarihlerinde güncellenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı 'Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

2025 Çiftçi Kayıt Sistemi başvuru tarihleri

2025 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül'de başlayacak 31 Aralık'ta sona erecek.

Son başvuru tarihi olan 31 Aralık'tan sonra edinilen veya kiralanan tarım arazileri için başvuru tarihi üretim yılının 30 Haziran'ı olarak belirlendi. Çiftçilerin şubat ayı içindeki ÇKS'ye kayıtlı tarım arazilerindeki üretim bilgilerinin güncellenme başvuruları ise 15 Mart-15 Nisan tarihlerinde yapılacak.

ÇKS kayıtları askı süresi

Ayrıca taahhütnameye konu arazilere ilişkin mart ayındaki ÇKS kayıtları için askı süresi, 15-30 Temmuz tarihlerinde olacak şekilde değiştirildi.

"Kuru" olarak beyan edilen arazinin "sulu" olarak değiştirilmesi veya kaydedilmesi halinde resmi belge talep edilecek. Belgenin temin edilememesi durumunda tespit komisyonu marifetiyle değişiklik yapılabilecek.

ÇKS'ye veri girişi ve dosya kabulü yapmak üzere yapılacak işbirliği protokolü kapsamında, süresi uygulanacak iller ile görev ve sorumlulukları Bakanlıkça belirlenmek üzere, Bakanlıkça yetkilendirilen Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve ziraat odaları hizmetlerinden yararlanılabilecek.