Bolu'da patates hasadı başladı

Türkiye'nin patates üretiminde 4. ili Bolu'da patatesler toplanmaya başlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




BOLU  - Türkiye'nin patates üretiminde 4. ili olan Bolu'da patates hasadı başladı.
Yıllık 300 bin ton ile Türkiye'nin yüzde 5 patates ihtiyacını karşılayan Bolu ve ilçelerindeki patates üreticileri, tarım işçileriyle birlikte patateslerini toplamaya başladı.
Toplanan patatesleri çuvallayarak pazara çıkarmak için depolayan üreticiler, bir yıllık çabalarının karşılığını almayı ümit ediyor.
Geçen seneye göre verimin daha iyi olduğunu belirten patates üreticileri, tarlalardaki patatesleri toplamak için yöre halkının yardımını aldıklarını, günde 20-25 işçi bularak hasadı kaldırmaya çalıştıklarını dile getirdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolu'nun yıllık 300 bin ton patates üretimi ile Türkiye'de ilk 5 il arasında 4. sırada olduğunu ifade etti.
Taş, Bolu'nun patates tarımında Türkiye'nin önde gelen illerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Bu nedenle ülke bazında hatırı sayılır bir değeri var. Bolu'da yaklaşık 300 bin ton civarında yıllık üretim var. Yaklaşık 100 bin dönüm arazide tarım yapılmakta ve 3 bin 500 ailemiz patatesten geçimini sağlamakta. Bu da istihdam ve gelir anlamında ciddi bir kaynak" diye konuştu.
Bolu'da özellikle tohumluk patates üretimi yapıldığını dile getiren Taş, "Tohumluk patates, diğer patates türlerine göre yüzde 50-60, bazen de yüzde 100'e varan fiyat farkı oluşturuyor. Bu nedenle üreticilerimiz için ciddi bir girdi oluyor" dedi.