Arpa satacak

Ofis, dış piyasalardaki fiyat hareketlerinin ülkeye olumsuz yansımasını önlemek için iç piyasaya100 bin ton arpa satacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 


 

ANKARA - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), dış piyasalardaki fiyat hareketlerinin ülkeye olumsuz yansımasını önlemek amacıyla 15 Ağustos'tan itibaren iç piyasaya 100 bin ton arpa satacak.
TMO Genel Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, TMO'nun aldığı önlemlerle hem üretici hem de tüketici ve ilgili sektörler lehine piyasa düzenleme görevini yerine getirdiği belirtildi.

Bu yıl, bir miktar azalış beklentisine rağmen ülkenin arpa üretimi, piyasa devir stokları ve TMO depolarında bulunan arpa stoklarının yurtiçi ihtiyacı karşılayacak düzeyde olduğunun değerlendirildiği bildirilen açıklamada, şu ifadeler yer verildi:
"Dış piyasalara bakıldığında ise üretim, tüketim ve devir stokları yönünden önemli bir olumsuzluk olmamasına rağmen son haftalarda bir miktar fiyat artışı gözlenmektedir. Dış piyasalardaki fiyat hareketlerinin, ülkemiz arpa piyasaları üzerinde olumsuz etki yaratmasını engellemek ve piyasa istikrarını korumak amacıyla kuruluşumuz arpa stoklarının 100 bin tonu, 15 Ağustos'tan itibaren 1 tonu 589 liradan satışa açılacaktır. İç ve dış piyasalar yakında izlemekte olup, gerektiğinde yapılacak ilave uygulamalar halkımızla paylaşılacaktır."