Ardahan çiçek balında süzüm mesaisi başladı

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillenen 'Ardahan çiçek balı'nda hasat dönemi başladı. Kentteki arıcılar balın süzüm işlemini yapmaya başladı. Ardahan Arıcılar Birliği'ne üye 620 arıcının yaklaşık 35 bin kovanında sofraları tatlandıracak bal süzümünün bir zor tarafı da, güneşli havada yapılıyor oluşu...

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ardahan Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, İlkbaharda zengin floraya sahip yüksek kesimlerdeki yayla ve meralara bırakılan kovanlarda organik üretim yapılan Ardahan çiçek balı, kent ekonomisine önemli katkı sağladığını belirtti ve bal fiyatlarının 700 ila 1000 lira arası değiştiğini söyledi.

Rekoltenin önümüzdeki günlerde netleşeceğini dile getiren Evliyaoğlu, "Bazı bölgelerdeki kovanlarda süzüm işlemi başladı. Bir hafta içinde süzümün tamamı yapılır. Belli bölgelerimizde yüzde 80'lere varan bir verim var. Ancak çok yağış alan bölgelerde ise bu verim çok daha düşük. Bu yılın yağışları belli bölgeleri olumsuz etkiledi. Dolayısıyla bir hafta içinde bizdeki bal rekoltesi netleşir. Şu an görünen bir kovanda ortalama 15 kilogram bal var. Böyle giderse sonuç iyi" ifadelerini kullandı.