Sigortacılar İSO’da işadamları ile buluştu

"Sigortacılık Bilinçlendirme ve Tanıtım Stratejisi" çerçevesinde düzenlenen toplantıların 11.si İstanbul'da gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Başbakanlık Hazine Müsteşarlığının "Sigortacılık Bilinçlendirme ve Tanıtım Stratejisi"  çerçevesinde Hazine Müsteşarlığı, TOBB ve Türkiye Sigorta Birliği (TSB) işbirliğiyle hayata geçirilen toplantılarda, ticaret erbabı ve sanayici işadamlarına sigorta sektörünün önemi ve bu konuda bilinç artışı hedefleniyor.
 
Sigorta Acenteleri Derneği(SAB) ‘ın bir projesi olarak Sigorta Tanıtım ve Bilinçlendirme Komisyonu tarafından uygulanmasına imkân tanınan ve desteklenen bu proje kapsamında 12 ilde benzer toplantılar planlanmış ve 2012 Haziran ayında başlayan yılsonuna kadar süren çalışmalar çerçevesinde 10 ilde tanıtım toplantıları gerçekleştirilmişti. Projenin son toplantısının yapılacağı yer olan Çorlu ile 2012 de 12 il projesi tamamlanmış olacak.
 
Özellikle işadamlarının karşı karşıya olduğu risklere ve bu risklerin yönetimine dikkat çekerek bir farkındalık yaratmayı hedeflediklerini belirten İstanbul Sanayi Odası (ISO) Genel Sekreteri Mete Meleksoy "Türkiye dünyanın en büyük 17. ekonomisi olmasına rağmen, sigorta primi üretiminde 60.  sırada yer alıyor. Sigortacı ile sigortalının arasındaki güveni pekiştirmek gerekli" dedi.
 
16 Ocak Çarşamba günü İstanbul Sanayi Odası (İSO)’nda düzenlenen toplantıya Sigorta Acenteleri Derneği(SAB) Başkanı Ayşe Kılıç’ın yanı sıra, Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Aydın Çelebi,  İSO Genel Sekreteri Mete Meleksoy ile sanayi odası temsilcileri katıldı. Toplantıda ayrıca İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlileri Zeynep Aslan Gezgin, Faruk Ömrüuzak ve uluslararası deneyime sahip risk yönetmeni, Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tanfer Dinler "İş Adamları… İşinizi Siz Yönetin… Riskinizi Biz Yönetelim" konulu bir görsel sunum da gerçekleştirdi.