Otomotiv ihracatçıları Güney Afrika’dan ödülle döndü

OİB, Automechanika Johannesburg Fuarı’nda en başarılı stant ödülünü aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-DÜNYA

Güney Afrika’da düzenlenen Automechanika Johannesburg Fuarı’na 17 firma ile birlikte milli katılım yapan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), en başarılı stant seçilerek, Platinyum Ödülü’nün sahibi oldu. 

OİB’in organizasyonuyla Türk otomotiv yan sanayi firmalarının yer aldığı fuarı 10 binin üzerinde profesyonel ziyaret etti. İran’dan Litvanya’ya, İngiltere’den Güney Kore’ye, Polonya’dan ABD’ye 21 ülkeden 172’si Güney Afrikalı olmak üzere toplamda 608 uluslararası firmanın katıldığı fuar, otomotiv endüstrisi adına gövde gösterisine dönüştü. Türkiye ile Brezilya, Almanya, Çin, Hindistan ve Tayvan milli katılımla Automechanika Johannesburg’da yer alırlarken, firmalar da fren aksamlarından süspansiyon sistemlerine, debriyaj aksamlarından aküye ve vites kutusu aksamlarına kadar birçok ürün sergiledi. 

Fuarla ilgili değerlendirme yapan OİB Başkan Yardımcısı Cengiz Kabatepe, ikili ilişkileri geliştirdiklerini ve ihracata artı değerler kattıklarını belirterek, “Güney Afrika da önemli pazarlarımızdan biri. Bölgeye ihracatı artacağımıza inanıyorum” dedi.