Farnborough Havacılık Fuarı'nın dikkat çeken isimleri: Boeing ve Airbus

İngiltere'de düzenlenen Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı'na katılan pek çok uluslararası havacılık şirketi, yeni işbirliği ve sipariş anlaşmalarına imza attı. Fuar katılımcısı Boeing; Katar Havayolları, Japon Havayolları, Korean Air ve Macquire AirFinance'ten uçak siparişi alırken; Airbus da Virgin Atlantic ve Berniq Airways'den yeni uçak siparişleri aldı.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası havacılık şirketleri, İngiltere'de düzenlenen Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı'nda, bir dizi yeni işbirliği ve sipariş anlaşmasına imza attı.

Katar Havayolları, fuarda 20 tane daha 777-9 uçağı sipariş etti. Böylece Katar Havayolları'nın Boeing'ten 777X programı çerçevesinde alacağı toplam uçak sayısı 94'e ulaştı. Boeing ve Japon Havayolları (JAL) da, 20 adet 787 Dreamliner uçağının siparişi için anlaşma imzaladı. Macquire AirFinance, Boeing'e ilk doğrudan siparişini vererek 20 tane 737 MAX uçağı satın alacağını açıkladı. Boeing'in Korean Air ile yaptığı anlaşma kapsamında, hava yolu şirketi Boeing'ten yüksek yakıt verimliliği olan 50 geniş gövdeli uçak satın alacak.

Airbus uçakların teslimat yılı: 2027

JAL, Airbus'tan daha önce duyurduğu 20 A350-900 geniş gövdeli ve 11 tek koridorlu A321neo uçak alma planını nihai anlaşmaya vardırdı. Airbus, İngiltere merkezli Virgin Atlantic'ten 7 A330-900 için sipariş aldı. Uçakların 2027'den itibaren teslimatının yapılması bekleniyor. Libya'nın hava yolu şirketi Berniq Airways de Airbus'a 6 A320 uçak siparişi verdi.

Siemens ve BAE Systems'den 5 yıllık inivasyon işbirliği 

Fuarda, Siemens ve BAE Systems de, mühendislik ve üretim teknolojilerinde inovasyon için 5 yıllık işbirliği yaptıklarını duyurdu. Anlaşma, BAE Systems'in havacılık sektöründeki araştırma ve geliştirme şirketi FalconWorks aracılığıyla mühendislik ve üretim süreçlerini dönüştürmek için Siemens Xcelerator açık iş platformunu kullanacak.