Turcas Petrol, 2017'de jeotermalden elektrik üretecek

Turcas Petrol CEO'su Aksoy, "Azalternativenerji ile yaptığımız iş birliğini Turcas'ın uzun vadeli dönüşüm stratejisi kapsamında değerlendiriyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Turcas Petrol Üst Yöneticisi (CEO) ve Yönetim Kurulu Üyesi Batu Aksoy, Azalternativenerji ile yaptıkları iş birliğini uzun vadeli dönüşüm stratejisi kapsamında değerlendirdiklerini belirterek, "Hedefimiz, 2017 itibarıyle jeotermalden elektrik üretimine başlamak" dedi. 

Yenilenebilir enerji alanında Turcas'taki gelişmeleri değerlendiren Aksoy, Azerbaycan Cumhuriyeti Alternatif ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Devlet Ajansı (ABEMDA) bünyesinde faaliyet gösteren Azalternativenerji şirketiyle imzalanan iyi niyet protokolü çerçevesinde hem Türkiye hem de Azerbaycan'da yenilenebilir enerji yatırımı planladıklarını söyledi. 

Yeni projelerin önemine işaret eden Batu Aksoy Türkiye'nin enerji arz güvenliğine katkıda bulunacak yeni projeleri hayata geçirmeye ve ülkemize doğrudan yabancı yatırım girişlerine öncülük etmeye devam edeceklerini ifade etti. Aksoy, "Kaynaklarımızı, hissedarlarımıza yüksek değer sağlayacağına inandığımızı ve elektrik üretim portföyümüzü çeşitlendirmemizi sağlayacak projelerde kullanacağımızı taahhüt etmiştik. Bu stratejimizin ilk aşamasında, Aydın Kuyucak'ta yürüttüğümüz jeotermal enerji santrali projesine 65 milyon dolar büyüklüğünde bir yatırım planladık" diye konuştu. 

Turcas Petrol'den daha önce Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen bildirimde "Yüzde 100 Bağlı Ortaklığımız Turcas Enerji Holding A.Ş. ile Azerbaycan Cumhuriyeti Alternatif ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Devlet Ajansı (ABEMDA) bünyesinde faaliyet gösteren Azalternativenerji Limited Şirketi arasında Türkiye ve Azerbaycan'da geliştirilecek güneş, rüzgar ve jeotermal kaynaklara dayalı enerji santrali yatırımları yapmak üzere iş birliği yapmak ve ortak proje gerçekleştirmek amacıyla 21.07.2015 tarihinde bir Niyet Protokolü imzalandığı bilgisi şirketimize ulaşmıştır" denilmişti. 

Bildirimde ayrıca, bahsi geçen Niyet Protokolü'nün imza tarihinden itibaren 3 yıl süreyle geçerli olacağı kaydedilmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir