MTU 'trijenerasyon'da ilke imza attı

İlk kamu trijenerasyon sistemi, Turgutlu Devlet Hastanesi ile hayata geçti. Böylece elektrik enerjisi daha ekonomik şartlarda temin edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turgutlu Devlet Hastanesi, MTU Türkiye'nin sağladığı trijenerasyon sistemi ile Türkiye'de enerjisini kendisi üreten ilk kamu hastanesi oldu.

Sağlık Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında imzalanan protokolle yapımı tamamlanan, Türkiye'nin enerjisini kendi üreten yeni nesil trijenerasyon sistemli ilk kamu hastanesi Manisa Turgutlu'da 17 Eylül 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle açıldı.

İlk kamu trijenerasyon sistemi, enerjisini kendisi üreten ilk kamu hastanesi ve ilk lisanssız elektrik üretim projesi olma gururunu yaşayan Turgutlu Devlet Hastanesi'nin trijenerasyon sistemini MTU Türkiye sağladı.

Proje ile ilgili bir açıklama yapan MTU Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ali Güzel, "Trijenerasyon sistemi; elektrik, ısı ve soğutma üretimi yapan 3 ana bölümden oluşuyor. Doğalgaz ile çalışan bir jeneratör ile elektrik üreten sistem sayesinde elektrik enerjisi daha ekonomik şartlarda temin edileceği gibi, ısıtma ve soğutma hizmetleri de daha az maliyetle sağlanıyor. Gerek sürekli enerji üreten doğalgazlı kojenerasyon, trijenerasyon sistemlerinde, gerekse dizel yedek enerji sistemlerinde benzerlerine göre üstün avantajlara sahip olan MTU Onsite Energy uygulamaları dünyanın birçok noktasında çok kritik uygulamalarda tercih ediliyor" diye konuştu.

MTU Türkiye olarak organizasyonel yayılım ve yatırımlarımızı genişleterek bu avantajları Türkiye'de kullanıcı ve yatırımcıların hizmetine sunduklarını belirten Güzel, şöyle konuştu:

"Yatırım ve tesislerin ihtiyaç duyduğu enerjiyi tamamen ilgili tesisin ihtiyaçları ile dizayn ederek satış ve servisini tek elden yürütüyoruz. Bu çerçevede ilklerin projesi olan Turgutlu Devlet Hastanesi'nin trijenerasyon enerji sistemini sağlamış olmak, MTU Türkiye için bir gurur kaynağıdır. Hepimizin vergileri ile hayata geçirilen kamu yatırımlarının bu tip sistemler ile daha verimli planlanması ve işletilecek olması da bizi ayrıca memnun ediyor. Enerji verimliliğinin bu kadar öne çıktığı günümüzde, MTU Onsite Energy benzer projeler ile verimliliği artırırken çevreyi de korumaya devam edecek."