EUROPEX üyeleri İstanbul'da buluşacak

Avrupa Enerji Borsaları Birliği'nin (EUROPEX), 2017 yılı genel kurul toplantısı, EPİAŞ'ın ev sahipliğinde, İstanbul'da yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EUROPEX’in genel kurulunda alınan karara göre, 2017 yılı genel kurulu İstanbul’da EPİAŞ’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek.

EPİAŞ'tan yapılan açıklamada, şirketin EUROPEX'e üyelik işlemlerinin ocak ayında tamamlandığı ve mayısta EUROPEX genel kurulu tarafından üyeliğin oy birliğiyle tescil edildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:
"EPİAŞ'ın, Avrupa Enerji Borsaları Birliği'ne üyeliği, 2016 Ocak ayında kabul edilmişti. 24 Mayıs 2016'da EUROPEX genel kurulunda, EPİAŞ’ın üyeliği oy birliğiyle tescil edildi. EUROPEX’in genel kurulunda alınan karara göre, 2017 yılı genel kurulu İstanbul’da EPİAŞ’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Avrupa'daki en önemli enerji ve çevresel ürün borsalarını bünyesinde bulunduran, 26 üyeye sahip EUROPEX, piyasa bilgisinin paylaşılması, piyasa kurallarının belirlenmesi ve uygulanması, ENTSO-E ve ENTSO-G gibi kurumlarla sağlıklı iletişimin tesisi gibi önemli hususlarda danışmanlık hizmeti sağlamakta ve hedeflere ilişkin yazılı kaynaklar üretip birlik üyelerine sunmaktadır.

Avrupa enerji piyasalarını etkileyebilecek birçok konuda etkin rol üstlenen EUROPEX, elektrik piyasaları, gaz piyasaları, finansal piyasalar bütünlük ve şeffaflık ve çevresel piyasalar konularından oluşan dört çalışma grubuyla faaliyetlerine devam etmektedir. "