Doğalgaza indirim var mı?

Enerji Bakanı Yıldız, Botaş'ın şu anda aktif-pasifleri itibariyle halen ekside olduğunu bu nedenle doğalgazda bir indirim düşünmediklerini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - Enerji ve Tabii KaynaklarBakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatlarında herhangi bir indirimin söz konusu olmadığını Botaş'ın şu anda aktif-pasifleri itibariyle halen ekside olduğunu söyledi.
 
Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği sohbet toplantısında konuşan Yıldız, Türkiye ile İran arasındakidoğalgaz boru hattının Türkiye tarafında geçen hafta meydana gelen patlamanın ardından kesilengaz akışının dün itibariyle yeniden başladığını söyledi.
 
Yıldız, ayrıca, "İran'dan bugüne kadar doğalgazda fiyat indirimi konusunda yeşil ışık almış değiliz, tahkim süreci devam ediyor. İran'dan aldığımız gaz kabul edebileceğimiz bir fiyatta değil" dedi 
 
Suriye'nin suyu kesilmeyecek
Yıldız'ın konuşmasından satır başları şu şekilde: 
- Suriye'ye gönderilen suyun kesilmesi gündemimizde yok; son bir haftadaki gelişmeler ışığında elektrik ve diğer alanlarda gözden geçirme çalışmaları devam ediyor.
- Elektrik dağıtım özelleştirmelerinde yıl sonuna kadar ciddi mesafe katederiz.
- Tanap projesinde şu anda hissemiz yüzde 20'lerde, kısa vadede artırmayı düşünmüyoruz.
- Tanap'a bir büyük ortak daha alabiliriz.
- Nabucco'daki payımızı fevkalade bir durum olmadığı sürece korumak istiyoruz; hem batı Nabucco hem Tanap'ta yeni ortaklıklar olabilir.