Haftada bir kat yükseliyor, mayısta kaba inşaat bitiyor
Çukurova Gayrimenkul, Kartal'da yaptığı 35 katlı Çukurova Tower projesiyle İstanbul'da ikinci projesine başladı.
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Leyla İLHAN
İSTANBUL - Adana'da kurulan, inşaat sektöründe 20 yıllık tecrübeye sahip Son Grup'un iştiraklerinden Çukurova Gayrimenkul, Adanus Park projesinden sonra, İstanbul'da Çukurova Tower projesine başladı. 2.5 yıldır İstanbul pazarında olan Çukurova Gayrimenkul'ünKartal'da inşa ettiği 35 katlı Çukurova Tower projesinin kaba inşaatı mayıs sonunda tamamlanıyor. Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Cafer, Cafer Kara, 35 katlı Çukurova Tower projesinin 13'üncü katına yaklaştıklarını belirterek, "Her hafta bir kat çakıyoruz. Mayıs sonu gibi kaba inşaatını, Ekim 2014'te ise projeyi tamamlamayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. Projenin önce 7 bin 68 metre arsa üzerinde 238 daireli olarak planlandığını kaydeden Kara, ancak çok fazla talep gelmesi nedeniyle 2+1 dairelerin 15 tanesini 1+1 ve stüdyoya dönüştürdüklerini söyledi. C tipi olan 2+1'ler de bu uygulamaya gittiklerini anlatan Kara, "A ve B tipi 2+1 ve 3+1 dairelerde ise değişikliğe gitmedik. Böylece daire sayımız 253'e çıktı, Şimdi 55 tane 1+1, 40 tane 2+1, 20 tane 3+1 ve stüdyo dairelerden oluşuyor" dedi.
"Anadolu'daki geçmişimizi İstanbulluya anlatıp büyüyeceğiz"
Çukurova Gayrimenkul'ün Mersin ve Adana'da birçok projeyi hayata geçirdiğini kaydeden Kara, "Adanus Park'tan sonra Çukurova Tower bizim İstanbul'da ki ikinci projemiz. İyi iş yapmanın ve müşteri memnuniyetinin yanında piyasada hak ettiğimiz yere ulaşana kadar Anadoludaki işlerimizi İstanbulluya anlatmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim Anadolu'da iyi bir müşteri kitlemiz ve başarılı projelerimiz var" diye konuştu.
Her zaman bir mimari duruş ve tarzları olduğunu belirten Kara, bunun uğruna yer yer 40 santime varan duvarlar, 60-70 santimi bulan kolonlarla inşaat yaptıklarını söyledi. Gaz betonda daha üst özellikleri olan G4 tarzı gaz beton kullandıklarını kaydeden Kara, "A sınıf bir işin çözümü de A sınıfı çözümlerden geçiyor" dedi.
İnternet üzerinden 15 daireyi üst düzeye yöneticilere sattı
Çukurova Tower'da şu ana kadar 35 dairenin satıldığını belirten Kara, bunların 10 tanesinin ise internet üzerinden kendilerine erişen yurtdışındaki Türklere yapıldığını söyledi. Alanlar arasında Almanya'da BMW'de bir üst yönetici ile Hindistan Nestle'nin üst düzey yöneticisinin bulunduğunu anlatan Kara, Adana'dan da internet üzerinde kendilerinden daire alanları eklediklerinde ise bu sayının 15'e çıktığını kaydetti.
Metrekare fiyatları 4 bin 200 TL'ye geldi
Projedeki satılabilir alanın 19 bin metrekare olduğunu aktaran Kara, bu alanın satışından 80 milyon TL satış geliri beklediklerini söyledi. Piyasada her ne kadar sıkıntı olsa da projelerinde fiyatların artmaya devam ettiğini belirten Kara, "Satışa çıktığımız eylül ayından bu yana bazı dairelerde yüzde 15'e varan bir artış yaşandı. Metrekare satış fiyatlarımız ise 3 bin 650 TL'den 3 bin 900 TL'ye geldi. Proje bittiğinde ise bu rakamın 4 bin 200 TL'ler seviyesine gelmesini bekliyoruz" yorumunu yaptı.
Projede yatırım ve kullanım değeri olmasına önem verdiklerini bu nedenle yatırım değeri için genellikle küçük ünitelerin tercih edildiğini aktaran Kara, küçük ünitelerin sayısını artırdıklarını, kullanım değeri için büyük dairelere yer verdiklerini aktardı. Projelerin Maslak'ta yapılan projelere eş değer olduğunu dile getiren Kara, bundan sonraki süreçte de alt yapısı gelişmiş, hareketin olduğu merkezi bölgelerde var olmaya çalışacaklarını kaydederek, "Toplu konut türü projelerden çok 300-400 konutluk butik projelerde yer alacağız" dedi. Kara, rezidans hizmetlerinin verileceği projede Back-Up'la anlaştıklarını söyledi.
300 bin TL'lik daire alana 5 yıllık oturum izni verilmeli
[PAGE]300 bin TL'lik daire alana 5 yıllık oturum izni verilmeli
Mütekabiliyet konusuna da değinen Kara, mütekabiliyetin sonuç vermesi için daire alan yabancılara oturum izni verilmesi gerektiğini kaydetti. Bazı ülkelerde alınan dairenin fiyatına göre oturum izni verildiğini kaydeden Kara, Türkiye'nin 300 bin TL'lik bir alım limiti belirleyebileceğini bu rakamla alanlara 5 yıl süreyle oturum izni verilebileceğini kaydetti.
Tünel kalıp projeleri birbirine benzetiyor
Piyasada yaygın olarak kullanılan tünel kalıp yerine daha sağlam bir yapı tekniği olan konvansiyonel sistemle Çukurova Tower'ı inşa ettiklerini anlatan Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son şunları söyledi: "Tünel kalıp 2. Dünya Savaşı sonrasında oluşan konut ihtiyacına cevap vermek için oluşturuldu. Fabrikasyon ve seri imalat gerektiren ancak mimari detayı ve içerisinde yaşayacak ailenin gereksinimini çok fazla göz önüne almayan bir sistem. Sadece imalatın hızına ve işin çabuk bitmesine hedefleyen bir sistem" dedi. TOKİ tarafından yapılan toplu konutlar için sistemin doğru olduğunu aktaran Son, ancak mimari zorlukları nedeniyle birbirine benzeyen projelerin yapılmasına neden olduğunu ifade etti. Son, hedeflerinin Çukurova Gayrimenkul markasının kaliteyle özdeşleştirmek olduğunu dile getirdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir