Boru fabrikasının yerine Boğaz gören proje yaptı
Ümraniye’de 200 dönüm üzerinde kurulu boru fabrikasının yerine ofis, otel, konut ve AVM’den oluşan Oryapark’ı inşa eden Oryataş, bu projeyle birlikte bölgenin dönüşümünü tetikledi
Ümraniye’de 1967 yılından beri Ümran Çelik Boru Fabrikası ile üretime devam eden Oryataş, 200 dönümlük arsada konumlanan bu fabrikanın yerinde İstanbul’un en kaliteli projelerinden biri olan Oryapark’ı inşa ediyor. Oryataş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Buğdaycı, Oryapark projesinin aslında çok uzun bir geçmişinin bulunduğunu belirterek, ilk müteahhitlik şirketinin Orhan Yavuz adına 1953 yılında kurulduğunu, 1967 yılında ise inşaattan sanayiye geçtiklerini söyledi. Ümraniye’deki fabrikanın kendilerine dar gelmesi nedeniyle fabrikayı taşıma ihtiyacı duyduklarını anlatan Buğdaycı, şimdi tekrar inşaata döndüklerini ve arsada 3 etaptan oluşan Oryapark projesine başladıklarını vurguladı. Projenin otel ve ofisten oluşan ilk etabına 2010 yılında başlayıp 2014 yılında tamamladıklarını anlatan Buğdaycı, ikinci etaptaki rezidansların inşaatlarının başladığını ve 2016 sonunda teslim edeceklerini söyledi. Buğdaycı, projenin üçüncü etabına ise önümüzdeki dönemde başlayacaklarını ve bölgenin dinamiklerini gözeteceklerini ifade etti.
Arsayı isteyen çok oldu
Buğdaycı, projenin ilk iki etabının 900 milyon liralık yatırım değerine sahip olduğunu kaydederek, yaklaşık 1200 konut, ofis ve ticari alanlardan oluşan 3. etapla birlikte bu değerin iki katına çıkacağını açıkladı.
Mehmet Buğdaycı, projenin arsasının gün geçtikçe çok değerli hale geldiğini belirterek, arsayı birçok kişinin istediğini ama satmadıklarını söyledi. Bölgede uzun yıllardır bulunmaları nedeniyle ihtiyaçları çok iyi bildiklerini dile getiren Buğdaycı, “Arsayı satabilirdik ama bunu tercih etmedik. Bunun yerine bölgenin ihtiyaçlarına uygun bir proje yapmayı tercih ettik. Otel ve ofis geliştirdik. Şimdi konut yapıyoruz. Bu projeler bulunduğu çevreye değer katıyor” dedi.
AVM’den rezidansa hizmet
Mehmet Buğdaycı, konsepti oluştururken insanların rahat edeceği konforlu ve tasarruflu mekanlar yaratmaya özen gösterdiklerini anlatarak, “Arsa sahibi olmamız nedeniyle doğru kararları alabildik. Mesela çok yapıp hızlı yapmak yerine metrekareleri büyüttük. Rezidans hizmetlerini AVM’deki mağazadan karşılayacağız. Özel camlar ve dış cephe malzemesi kullandık. Asansörler enerjilerini kendileri üretiyor. Dairelere 12 metrekarelik balkonlar koyduk” diye konuştu.
Projenin otel ve ofis bölümünde Leed Gold sertifikasının bulunduğunu dile getiren Buğdaycı, “Konutta da aynı kalite olacak. Fiyatlarımız ise metrekarede 5 bin 200 TL. Alanlar kazansın istedik” diye konuştu. Mehmet Buğdaycı, projenin yatay mimariye sahip olduğunu belirterek, Adalar ve Boğaz’ı gören daireler planladıklarını söyledi.
Bölgede beyaz yakalı 20 bin kişi çalışıyor
Oryataş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Buğdaycı, Oryapark projesiyle birlikte bölgede yenileme çalışmalarının hızlandığını belirterek, “Buranın dönüşümüne etki ediyoruz. Bizimle birlikte bölgedeki diğer eski binalar da yenileniyor. 1967 yılında buraya ulaşım yoktu. Şimdi ise tam bir cazibe merkezi oldu. Küçüksu Caddesi çok hızlı gelişti” dedi. Projenin bulunduğu bölgenin lokasyonuyla öne çıktığını vurgulayan Mehmet Buğdaycı, şunları söyledi: “Bölge bir merkezi iş alanı haline geldi. Beyaz yakalı 20 bin kişi yaşıyor. 3. Köprü yoluna direkt bağlantı olacak. 1 ve 2. Köprüye zaten bağlantısı var. Üsküdar metrosu buradan geçiyor. Finans Merkezi'ndeki metro da buradaki hastaneye bağlanacak. Uluslararası firmalar fiyat ve lokasyon avantajı nedeniyle bu bölgeyi seçiyor. Özellikle Üsküdar metrosu burayı daha da geliştirecek.”