Anadolu Medeniyetleri sergisi Çin'de

"Anadolu Medeniyetleri: Neolitik Çağ'dan Osmanlı İmparatorluğu'na" adlı sergi Şanghay'da açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANGHAY - Çin'de "Türkiye Yılı" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Anadolu Medeniyetleri: Neolitik Çağ'dan Osmanlı İmparatorluğu'na" adlı sergi Şanghay kentinde açıldı. 

Şanghay Müzesi'ndeki serginin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şahin, Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli ve Çin Kültür Bakanı Yardımcısı Li Şiaocie'nin yanı sıra çok sayıda Türk ve Çinli yetkili katıldı. 

Serginin açılışından önce iki ülke yetkilileri, etkinlik hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. 

Açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şahin, etkinliğin Türk ve Çin ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacağını umduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. 

Çin Kültür Bakanı Yardımcısı Li ise Çin'de Türkiye Yılı etkinlikleri kapsamındaki serginin, milletler arasındaki dostluk ve kardeşliği pekiştirmesine katkı sağlayacağını umduğunu belirtti. 

Açılışın ardından Türkiye'den gelen müze yetkilileri, Li ve beraberindekilere sergiyi gezdirerek eserlere ilişkin bilgi verdi. 

Şanghay'daki Halk Meydanı'nda bulunan Şanghay Müzesi'nde şubat ayına kadar gezilebilecek sergi kapsamında, Türkiye İslam Sanat Eserleri Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi ve Topkapı Sarayı Müzesi'nden getirilen 122 parça tarihi eser Çinli ziyaretçilerin ilgisine sunulacak. 

Sergide Tunç Çağı'na ait mızrak uçları, ilk döneme ait mühür, damga ve tabletler, Helenistik ve Roma dönemine ait andıçlar ve imparator heykelleri ile Osmanlı dönemine ait kılıç ve miğfer gibi objeler, kaftan, sorguç ve yazı takımları, kilim ve seccadeler ile Kur'an-Kerim mushafları yer alıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir