Ağaoğlu, Dubai'de ilk satış ofisini açtı

Mütekabiliyet Yasası'nın ardından yabancılara 400 milyon dolarlık konut satan Ağaoğlu, Dubai'de ofis açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Leyla İLHAN
 
DUBAİ - Maslak 1453 Projesi'nin lansmanını geçtiğimiz ekimde Dubai'de gerçekleştirerek büyük ses getiren Ağaoğlu, şimdi de aynı yerde ilk satış ofisini açarak uluslararası firma olma yolunda önemli bir adım attı. Bin metrekarelik alana sahip ofis, Dubai'nin en merkezi yerlerinden Şeyh Zaid Caddesi'nde yer alıyor.
Ofisin açılışı nedeniyle yapılan toplantıda konuşan Ağaoğlu Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, mütekabiliyet yasasının ardından yurtdışında kendi ofisini açan ilk firma olduklarını söyledi. Ağaoğlu, Dubai'ye sadece konut satmak için gelmedikleri, burada İstanbul ve Türkiye'nin tanıtımına ağırlık vereceklerini kaydetti. Ağaoğlu, "Burada Araplara güvenli yatırım fırsatı sunacağız. Amacımız 300-500 daire satmak değil. Burada fahri büyükelçilik yapacağız" şeklinde konuştu.
 
Mütekabiliyetle birlikte bölgenin Türkiye'ye ilgisinin arttığını alatan Ağaoğlu, Mayıs 2012'de çıkan yasanın ardından Maslak 1453, My Europe ve My Towerland projelerinden yabancılara 1300 daire satarak 400 milyon
doları Türkiye'nin kasasına koyduklarını söyledi. Satışların büyük bölümünün Ortadoğu'ya yapıldığını aktaran Ağaoğlu, "Bunun yanı sıra ABD, Rusya, Azerbaycan ve İran'a da satışlarımız oldu. 5 kuleyle ilgili ön anlaşma imzaladık. Bunları blok olarak Körfez'e satacağız. Toplamda 300 milyon dolar gelir bekliyoruz" dedi.
 
Çinli yatırımcı ilgisi
 
Dubai'nin önde gelen yatırımcılarıyla bir araya gelen Ali Ağaoğlu, ayrıca Çinliler ve ABD'lilerin ortak olduğu Dubaili fonlarla da görüştü. Bu görüşmelerde Türkiye'ye yatırım olanaklarını ele aldıklarını vurgulayan Ağaoğlu şunları söyledi: "Çin ve Dubai ortaklığı olan yatırım fonu Türkiye'ye ilk etapta 5 milyar dolar, uzun vadede  ise 15 milyar dolarlık fonayırdı. Biz de Ataşehir finans merkezi ve Bodrum  Projelerimizde birlikte yatırım yapmak için görüşmeler yaptık." Ali Ağaoğlu, artık organizasyon yapılarının uluslararası arenaya hitap ettiğini belirterek, bu yönde çalışmalarını artırdıklarını söyledi. Fitch ile reyting için görüşmelere başladıklarını aktaran Ağaoğlu, finans merkezi projesi için 2A notu beklediklerini vurguladı. Ağaoğlu, yabancı için yeni açılımı ise Fransa'da yapacaklarını anlatarak, "Mipim Fuarı'ndaki Türk çadırının yarısını biz aldık. Finans merkezi ve maslak 1453 projelerimizle orada yer alacağız" diye konuştu.
 
TOBB ve TMMOB'a gönderme yaptı
 
Ali Ağaoğlu, projelerin önünün davalarla kesilmeye çalışılmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, hem Mimarlar Odası'na hem de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) gönderme yaptı. Bu odaların aidat toplama ya da plan onaylamaktan gelir elde ettiklerini söyleyen Ağaoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Gönül isterde ki bu tür odalar topladıkları aidatları ekonomiye kazandırsın ve mesleki eğitimlere destek versin. Ancak TOBB ne yapıyor, sadece aidat topluyor ve kaslarındaki trilyonlarla lüks içinde yaşayıp ticaret yapmaya çalışıyorlar. Mimarlar odası da aidat alıyor ve her şeye dava açıyor. Hatasız plan olmaz ama planın eksikliklerini anlatsalar ve alternatif sunsalar başımın  üzerine koyarım. Ancak yaptığımızher işi yargıya götürüyor. Yargı da buna çanak tutuyor."