Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Serter: Artan maliyetlere ilave yeni zamlar geliyor

Denizli Sanayi Odası (DSO) Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda Türkiye'nin gri listeden çıkarılması, artan maliyetler ve oda faaliyetleri ele alındı.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Konuşmasında EP­DK'nın 1 Temmuz 2024 ta­rihinden itibaren geçerli olacak yeni elektrik tarife­lerine de dikkat çeken DSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Serter, “Bu yeni tarifelerle birlik­te mesken abone grubu için elektrik fiyatlarına yüzde 38 oranında zam yapıldı. Ticarethane ve sanayi tari­felerinde de bir artış olaca­ğı aşikâr. Artan maliyetlere bir de bu zamlar ekleniyor. Elektrik tarifesindeki deği­şikliğin Tüketici Fiyatları Endeksi'ne etkisinin sınır­lı olmasını bekliyor. Mes­ken ve ticarethane tarifele­rindeki artışın ise yıl sonu enflasyonuna muhtemel etkisinin 1,1 ila 1,2 puan ol­ması öngörülüyor” dedi.

Yapısal ve mali politikalarda önemli adımlar atılıyor

Türkiye'nin gri liste­den çıkarılmasının olum­lu yansımaları olacağını belirten Serter, “Türkiye, içinden geçtiği finansal krizi aşma konusunda, FATF'ın gri listesinden çı­karak önemli bir döneme­ci geçmiş oldu. Türkiye'de sadece yapısal ve mali po­litika alanında değil, ulus­lararası organize suç ör­gütleriyle mücadele konu­sunda da önemli adımlar atıyor. Bu adımların deva­mı yargı alanında yapıla­cak reformlarla gelebilir” diye konuştu.

Düzenlemelerden ek gelir elde edilmesi bekleniyor

Serter, üzerinde çalışı­lan asgari kurumlar ver­gisini de meclis günde­mine taşıdı. Serter, “2024 yılında 1 milyon 164 bin şirketi ilgilendiren Asga­ri Kurumlar Vergisi dü­zenlemesi. 2023 yılı sonu itibarıyla 1,1 milyon Ku­rumlar Vergisi mükelle­fi bulunuyor. Özellikle ye­rel seçimler ile depremin oluşturduğu maliyetlerin karşılanmasına yönelik olarak hazırlanan Torba Yasa Teklifi'ndeki düzen­lemelerden, 400-500 mil­yar TL civarında ek vergi geliri elde edilmesi bekle­niyor” dedi.