Yalova Taşıt Araçları İhtisas OSB mahkemelik oldu

YTSO, OSB ile ilgili verilen karara bir üst mahkemeye başvurarak itiraz edeceklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YALOVA - Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Birol Önderoğlu, Bursa 2. İdare Mahkemesi tarafından Taşıt Araçları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili verilen karara bir üst mahkemeye başvurarak itiraz edeceklerini açıkladı.

Önderoğlu, TEMA Vakfı’nın, YTSO ve TAİSAD ortaklığında kurulan Taşıt Araçları İhtisas OSB’nin 1/25.000 ölçekli Yalova Çevre Düzeni İmar Planı’nda bulunan Taşıt OSB’ye ait plan lekesine itiraz ettiğini söyledi.

“TEMA Vakfı yaptığı itirazda bahse konu plan lekesinin alt ölçeğinde bulunan arazilerin tarım amaçlı ya da tarım vasfına uygun araziler olduğunu iddia etmiş ve İdare mahkemesi de üst mahkemeye itiraz yolu açık olmak şartı ile bu doğrultuda karar vermiştir” diyen Önderoğlu, “Bahse konu arazinin Tarım Bakanlığımız tarafından marjinal tarım arazisi tespitinden dolayı bu kararın yerinde olmadığı kanaatini taşımaktayız. OSB alanıyla ilgili tüm onay ve hukuki işlemler yapılmış, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından da tescil edilmiştir. Dolayısıyla verilen karara yönelik olarak gerekli itiraz başvuruları ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılacaktır. Tüm yasal izin ve prosedürleri tamamlanmış olan, Sanayi Bakanlığı envanterine girmiş, kamulaştırma çalışmaları için Bakanlar Kurulu tarafından kamu yararı kararı almak üzere olan Taşıt OSB’miz kararlı ve hızlı bir şekilde yoluna devam edecektir. Buradaki üretim bacasız sanayidir. En büyük yatırımımız olan çocuklarımız ve gençlerimize iş imkânları yaratılması için bu tarz üretim yapan sanayicilerin ilimizde olması gerekmektedir” ifadesini kullandı. 

7 bin 500 kişi istihdam edilecek

Yalova’da kurulacak olan Taşıt Araçları İhtisas OSB’de toplam 60 işletmenin üretim yapacağının bilgisini veren Önderoğlu, “Yalova’da ciddi bir istihdam imkânı sağlanmış olacak. Yapılan değerlendirmeler sonucunda planlanan OSB tam kapasite ile işletmeye geçtiğinde yaklaşık 7 bin 500 kişinin istihdam edilmesi düşünülmektedir. Ayrıca tesislerin kurulması ile yardımcı sektörlerden inşaat, nakliye, ambalaj gibi yan sektörlerde de yeni istihdamlar sağlanacaktır” şeklinde konuştu.