Türk firmalar, Almanya’da 76 ülke ile buluştu

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), dünyanın 76 ülkesinden firmaların yer aldığı Almanya’da düzenlenen 24. Automechanika Frankfurt fuarına Türkiye milli katılımı gerçekleştirdi. 

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA- Almanya’da düzenlenen 24. Automechanika Frankfurt fuarına  Türkiye’den katılan 250 firma, Almanya başta olmak üzere pek çok ülkeye ihracatını artırmak amacıyla ithalatçı firmalarla ikili görüşmeler yaptı. 

 OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, OİB milli katılım organizasyonu ile fuara katılan firma sayısının 13 olduğunu söyleyerek, bu yıl ocak-ağustos döneminde yüzde 12 artışla 15 milyar 141 milyon dolar ihracat kaydeden sektörün yılsonu hedefi olan 23 milyar dolara adım adım yaklaştığının altını çizdi.

Orhan Sabuncu, “Ağustos ayında ülke bazında en büyük pazarımız olan Almanya’ya ihracatımız yüzde 38 arttı. Artış özellikle binek otomobillerde yüzde 100’e kadar ulaştı. Amacımız Automechanika Frankfurt fuarı ile gerek Almanya’ya gerekse diğer ülke pazarlarına ihracatımızı daha da artırmak” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir