SRS Enerji, çatı sistemlerinde modüler yapıda paket geliştiriyor
SRS Enerji Genel Müdürü Bekir Çöpden, "Genellikle beton ayak tipi sistemlerde alüminyum sistem ve toprağa çakma sistemlerinde ise çelik sistemleri kullanıyoruz. 2018 yılı içinde çatı sistemlerine odaklandık” dedi.
DİLEK FİDAN
KAYSERİ - Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı GES’in alüminyum ve çelik taşıyıcı sistemlerini imal eden SRS Enerji, yanı sıra arazi, çatı, otopark ve bina giydirme sistemleri üzerinde müşterinin talebi doğrultusunda montaj sistemleri imalatı yapıyor. Firma; tasarım, projelendirme, anahtar teslim tesis ve santral kurulumu olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteriyor. Müşteri talepleri doğrultusunda proje oluşturduklarını ve sistem tasarladıklarını dile getiren SRS Enerji Genel Müdürü Bekir Çöpden, "Firmamızı, ortağım Murat Seferoğlu ile birlikte 2015 yılında kurduk. Genellikle beton ayak tipi sistemlerde alüminyum sistem ve toprağa çakma sistemlerinde ise çelik sistemleri kullanıyoruz. 2018 yılı içinde çatı sistemlerine odaklandık” dedi.
Yurt genelinde çatılarda küçük ölçekli mini santral kurulumunun artacağı öngörüsünde bulunan Bekir Çöpden, “Çatı projeleri hız kazanıyor, bu projelerin mini veya mikro ölçekli olması nedeni ile müşteriye ekstra kurulum veya montaj maliyeti yansıtmayacak şekilde montaj yapabileceği mödüler yapıda paketler hazırlıyoruz. Oluşturdugumuz ürün paketlerimiz hazır olduğunda müşteri isterse direkt veya internet üzerinden sipariş verebilecek. Ayrıca satış ve montaj konularında oluşturacağımız bayii yapılanmamız ile kurulum desteği de sunacağız. Söz konusu sistemi yılsonuna kadar piyasaya sunacağız” diye konuştu.
“Hedefimiz 2 bin adet mikro ölçekli proje yapmak”
Öte yandan büyük ölçekli santrallerin analizi ve taşıyıcı sistem tasarımları çalışmalarının da sürdüğünü aktaran Bekir Çöpden, mikro ölçekli GES kurulumuna yönelik hazır paketler oluşturduklarını dile getirdi. İç pazarda ağırlıklı olarak bağ ve bahçe, lüks villa, tatil evi ve müstakil ev sahiplerine hizmet verdiklerini söyleyen Çöpden; ilk etapta 2 bin adet mikro ölçekli projeye ulaşmak istediklerini kaydetti. Orta vadede, bu rakamı yıllık 5 bin adet projeye çıkarmayı hedeflediklerini açıklayan Çöpden, iç pazarda bu yılsonuna kadar bayii ağı kurmak istediklerini aktardı.
Türkiye’nin enerji kaynaklarının güneş, rüzgar ve jeotermal gibi yenilenebilir kaynaklardan oluştuğunu ifade eden Bekir Çöpden, sözlerine şöyle devam etti: "Enerji sektöründe dışa bağımlılığını azaltmak için özellikle yenilebilir enerji kaynaklarına olan desteğin devam etmesi gerekiyor. Devletin projelerin uygulanmasında kalite, güvenlik gibi kurallardan ödün vermeden yardımcı olması gerekiyor. Mikro GES projelerinde bireysel bankacılık sistemi ile yatırımcıya suulacak kredi desteği ile sektörün hareketleneceğini ve ivme kazanacağını düşünüyorum.”