Kayseri Ticaret Odası sektör sorunlarına çözüm üretecek

Kayseri Ticaret Odası Meslek Komite toplantıları ile sektör sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arzu BAĞCI  

KAYSERİ - Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz,''Yönetim Kurulumuzun Mayıs 2013 tarihinde göreve başlamasından bu yana 970 toplantı yapıldı ve 527 Adet Meslek Komitesi talebi çözümlendi.Çalışmalar kapsamında çözüme kavuşturulmak üzere bekleyen maddelerin ise takipleri yapılıyor ''dedi.

Başkan Hiçyılmaz,''Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesindeki 365 oda ve borsa içinde farkındalık yaratmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.Meslek Komiteleri çalışmaları kapsamında ,2013 yılı Mayıs ayından itibaren yıl sonuna kadar 275 toplantı gerçekleştirdik. 5 bini aşkın üyemiz bu toplantılara davet edildi. Gündemli olarak gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızda 569 gündem görüşüldü. Bunlardan  112'si yönetim kurulumuzca gündeme alındı ve 72 madde çözüme kavuşturuldu''diye sözlerine ekledi.

2014 yılında yapılan komite çalışmalarının daha yenilikçi bir anlayışla ve titizlikle yapıldığını söyleyen Başkan Hiçyılmaz,''Meslek komitelerinin 2014 yılı çalışmalarında asil üyelerle  beraber yedek üyelerde gruplar halinde toplantılar yapıldı.Bu kapsamda 358 toplantı düzenlendi ve 7 bin 400'ü aşkın üyemiz davet edildi. 1423 madde toplantılarda görüşüldü ve yönetim kurulumuzca gündeme alınan madde sayısı 509 oldu.Gündeme alınan maddelerin 306'sı çözüme kavuşturuldu ''diye ifade etti.

2015 Ekim ayına kadar yapılan meslek komitesi çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan HiçYılmaz,''2015 Yılı içerisinde yaptığımız meslek komitesi toplantılarımızın sayısı 330'u aştı.Bu toplantılarda 699 gündem maddesi görüşüldü ve bu maddelerden 313'ü yönetim kurumuzca gündeme alınıp,149 konu çözüme kavuşturuldu.10 bini aşkın üyemiz toplantılara davet edildi ''şeklinde konuştu.

Hiçyılmaz,''Meslek komitesi çalışmaları büyük önem arz ediyor.Yönetim kurulumuzla göreve başladığımızdan bu yana önemli yollar katettik.Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar diğer odalar örnek oldu ve benzer uygulamalar yapılmaya başlandı.Meslek komitesi çalışmalarına büyük bir hızla devam edeceğiz ve 2016 yılında daha farklı uygulamalarla tüm üyeleri kapsayacak faaliyetlere başlayacağız''dedi.