Karacabey Sempozyumu 3 Ekim’de sona erecek

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu işbirliğinde düzenlediği Karacabey Sempozyumu, ‘Karacabey’in dünü, bugünü, geleceği’ teması ile başladı. Sempozyum 3 Ekim’de sona erecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ / BURSA

Karacabey TSO binasında düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, 3 gün sürecek sempozyumda, ilçenin 50 yılını planlayacaklarını söyledi. Sütaş, Nestle, Tat, Tamek, Matlı, Sarten gibi markaları bünyesinde barındıran Karacabey’in gelişirken hangi yönde ilerleyeceğinin belirlenmesi gerektiğine vurgu yapan Güncü, “Bursa’da yetiştirilen tarla ürünlerinin yüzde 35’i, sebze üretiminin yüzde 46’sı, su ürünleri üretiminin yüzde 32’si, hayvansal üretimin yüzde 13’ü, kanatlı ve arıcılık üretiminin yüzde 26’sı ve tarımsal gelirin yüzde 28’i ilçemizden karşılanıyor. Geçmişimizden güç alarak geleceğimizi planlayarak, Karacabey’in envanterini oluşturacağız” dedi.

Sempozyuma katılan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, ilçenin geleceğini planlarken belirli konulara odaklanması gerektiğine vurgu yaptı. Özkan, sempozyumun ilçe için önemli bir yol haritası çizeceğini dile getirerek, “Karacabey denince akla soğan, domates ve salça geliyor. İlçemizin markaları bu kadarla sınırlı değil. Görüyoruz ki Karacabeyliler Karacabey’in değerlerinin çok da farkında değiller. Önceliğimiz Karacabey markasını parlatmak olmalı. Karacabey’i kentlerin şehirlerin rekabetinde ön plana çıkarmamız gerekiyor” diye konuştu.
 
Lojistik Karacabey’in konularından biri olmalı

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol projesinin bölgeye büyük fırsatlar getireceğini söyledi. Öte yandan, İleri Teknoloji OSB’nin de Karacabey’i önemli bir çekim merkezi haline getireceğini belirten Ulcay, “Bursa’nın 10 yılda ihracat hedefi 75 milyar dolar. Bu hedefte ilerlerken Karacabey’e de çok sorumluluk düşüyor. Yeni projeleri de göz önüne aldığımızda ilçenin önceliklerinden biri de lojistik olmalı” şeklinde konuştu. Açılış törenine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir Karlık da, Karacabey’in altyapı çalışmaları için 13 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını ve yılsonuna kadar 50 milyon TL’lik daha yatırım gerçekleştireceklerini söyledi. Karlık, gelecek 3 yılda 190 milyon TL’lik daha altyapı yatırımı yapacaklarının bilgisini verdi. Sempozyuma katılan Sütaş AŞ Yönetim Kurulu başkan Yardımcısı Tarık Tezel de, Sütaş olarak Karacabey’in gelişmesine 40 yıldır şahitlik ettiklerini söyledi.
 
3 Ekim’de sona erecek

Karacabey’in dünü, bugünü, geleceği konulu paneliyle başlayan sempozyum ilk gününde, ‘tarih, kültür, sanat’; ‘doğal kanyaklar, çevre, turizm’; ‘tarım ve hayvancılık’; oturumları ile tamamlandı. İkinci gününde, ‘tarım, havancılık’; eğitim, sağlık, spor’; kentleşme, sosyal yapı’; ‘sanayi, ticaret ve ekonomi’ oturumları ile devam edecek Karacabey Sempozyumu, 3 Ekim’de gerçekleştirilecek teknik ve kültürel gezi ile sona erecek.