Karacabey, '3T formülü' ile yeni yatırım çekecek

İstanbul – Bursa – İzmir Otoyolu ve devam eden hızlı tren projesiyle önemli bir destinasyon haline gelecek olan Karacabey, tarım, turizm ve teknoloji yatırımları alanında büyümeyi hedefliyor. İlçe bunun için 3T formülünü geliştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra ÖZARFAT

BURSA - Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin gelecek vizyonunu Bursa Bölge Temsilcimiz Ömer Faruk Çiftçi ile paylaştı.

Sütaş, Burdan, Nestle, Tat, Tamek, Akfa, Demko, Olca, Matlı gibi gıda sanayinin öncü markalarının üretim merkezi Karacabey'de tarım ve hayvancılığın desteklenmesi ve ilçenin daha farklı söylemlerle geleceğe taşınması gerektiğini vurgulayan Özkan, "Ulaşım olanaklarının artmasıyla önümüzdeki yıllarda sanayi yatırımları açısından cazibe merkezi olacağız. Tarıma elverişli olmayan arazilerde insan ve çevre sağlığını tehdit etmeyecek yatırımların kabulü noktasında doğru planlama yapılmalı. Karacabey'e yapılacak yatırımları 3T formülüyle ifade ediyoruz. İlki tarımla ilgili yatırımlar. İlçe hakettiği yatırımı alırsa biz de destekleriz. İkincisi teknolojik yatırımlar. Bunu da doğru planlayarak nitelikli sanayi kuruluşlarını Karacabey'e kazandırmalıyız. Üçüncüsü de turizm" dedi.

Karacabey'in turizm konusunda avantajlı olduğuna işaret eden Özkan, Uluabat Gölü'nden başlayarak, Dalyan, longoz ormanları, Yeniköy, Malkara, Kurşunlu hattının doğa, av, ekolojik turizm, haftasonu ve kahvaltı turizmi kapsamında değerlendirilebileceğini kaydetti. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile çalışmak istediklerini anlatan Özkan, deniz yoluyla İstanbul'a haftanın birkaç günü feribot seferleri yapılmasıyla ilgili Burulaş yetkilileriyle temasları olduğunu söyledi. Karacabey'in gündelik yaşamdan bunalan insanların soluk alabilecekleri bir yer olduğunu kaydeden Özkan, "Buradaki endemik bitki çeşitliliğini ve kuş popülasyonunu gözlemlemek için pek çok turist geliyor. Ağırlamada altyapı eksikliklerimizi tamamlayarak turizmde sıçrama yapmak öncelikli hedefimiz" diye konuştu.

Karacabey'deki yüksek kapasiteli tarıma dayalı üretim yapan fabrikaların bir kısmının da atıl veya düşük kapasiteli olduğunu kaydeden Özkan, "İlçede tarıma dayalı bir OSB kurulması fikrine sıcak bakmıyoruz. Karma bir sanayi alanı oluşturulabilir. Ovamızın büyük bir oranının verimli topraklardan oluşması, geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olması nedeniyle doğal bir koruma refleksi olacaktır. Belediyemiz, İl Tarım Müdürlüğü, STK'lar da aynı duyarlılığı gösterecektir. Bu verimli topraklarımızın korunması gerektiğine inanıyorum ve korunacağını da düşünüyorum. Bunun dışında gerçekten tarıma elverişli olmayan arazilerimiz var. Tarım dışında alternatif istihdam alanı oluşturulmak için sanayi tesisleri desteklenebilir"şeklinde konuştu.

'Otomotiv test merkezi için doğru yeriz'

Yenişehir'e kurulması düşünülen Otomotiv Test merkezi konusuna da değinen Özkan, "Karacabey'de önerdiğimiz yerler tamamen tarıma elverişli olmayan, 5., 6. sınıf arazilerdi. Karacabey'in çıtasını yükseltecek, ufkunu genişletecek bir projeydi. Ancak kabul görmedi. Hala doğru yerin burası olduğunu iddia ediyorum. Tarım adına burada korumacılık yapanlar Yenişehir'de birinci sınıf tarım arazisini, mera arazisini otomotiv test merkezi için vermekten imtina etmediler. Şimdi kamulaştırmada alan yeterli bulunmuyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir