İstanbul'da kültür-sanat protokolü imzalandı
FSMVÜ, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile İBB Kültür AŞ İstanbul için geliştirilecek kültür ve turizm projelerinde iş birliği protokolü imzaladı
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ), Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ arasında, İstanbul için geliştirilecek kültür ve turizm projelerinde ortak hareket edilmesi, fikir alışverişinde bulunulması ve projelere katkı sağlanması için iş birliği protokolü imzalandı.
Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, FSMVÜ Rektörlük Binası'nda gerçekleştirilen protokol imza töreninde, İstanbul'dan 12 milyon turistin geçtiğini söyledi.
İstanbul'daki en önemli problemin, gelen turistin kente bıraktığı gelir olduğunu dile getiren Apaydın, "İstanbul olarak dünyada tercih edilen şehir sıralamasında 6'ncı, gelir sıralamasında 12'nciyiz. Gelir sıralamasını artırmak için, daha fazla gelir bırakan turistin gelmesi gerekiyor. Burada bizim hizmetteki kalitemiz önemli. Ayrıca turistin memnun olması ve gittiği ülkede memnuniyetini ifade etmesi gerekiyor. Hedefimiz gelen turistlerin memnuniyetini artırmak ve çarpan etkisiyle kendi ülkelerine olumlu yansımalarını sağlamak" diye konuştu.
İlk olarak İstanbulkart'ta hayata girecek
FSMVÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Duman da imzaladıkları iş birliği protokolü kapsamında ilk olarak "İstanbulkart" ve "İstanbul Duygu Atlası" projelerini hayata geçireceklerini bildirdi.
Bu projelerle, ülkenin turizmine önemli katkılar sağlanacağını dile getiren Duman, "'Ülkemize ve İstanbul'umuza ne kazandırırız'ın hesabını yapıyoruz. Duygu Atlası ve İstanbulkart projeleri tamamlandı. Bir yıl içerisinde bu projelerin her ikisi de uygulamaya geçmiş olacak. Hedefleri büyük olan iki proje. Bundan sonra da başka projeleri yapacağız" diye konuştu.
"İstanbulkart" projesine de değinen Duman, turistlerin bir merkezden alacağı kartla İstanbul'u gezme imkanı bulacağını söyledi.
FSMVÜ Proje Yönetim Merkezi Müdürü Ali Kurt ise mobil uygulaması da bulunacak "İstanbul Duygu Atlası"nın bir şehir rebheri gibi olacağını belirterek, "Facebook, twitter gibi uygulamalarda yer bildirimi yapabiliyorlar. Bizim uygulamamızda ise yer bildirimi yaparken aynı zamanda bulunduğunuz mekanla ilgili duygu bildirimi de yapabileceksiniz. Bu duygu bildirimleri o mekana bir iğne olarak yapışacak, bu iğnelerin birikimiyle o mekana duygu yoğunluğu, haritası ve ortalaması ortaya çıkmış olacak" ifadesini kullandı.