İş garantili üniversite için imzalar tamam

Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Uysal ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mikdat Çakır arasında protokol imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YILDIZ DOĞRUER YEMİŞ

KONYA - "Bilgiyi ürüne dönüştüren üniversite" fikriyle yola çıkan, akademik ve teknolojik altyapısını da bu doğrultuda oluşturan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KTGÜ); Anadolu Birlik Holding ile örnek bir protokol imzaladı. Atılan bu adımla üniversiteden mezun olan öğrenciler, işsiz kalma korkusu yaşamayacak. Protokol kapsamında öğrenciler, mezuniyetlerini takiben Anadolu Birlik Holding çatısı altında yer alan şirketlerde işe yerleştirilecek.

Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Uysal ile KTGÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mikdat Çakır arasında protokol imzalandı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem ile yetkililerin de katıldığı imza töreni, KTGÜ'de yapıldı. Torku dâhil olmak üzere, Holding çatısı altında yer alan şirketlerin faaliyet gösterdiği gıda, enerji, bilişim, biyoteknoloji, kimya, malzeme, tarım, tohumculuk, hayvancılık, lojistik, tedarik zinciri yönetimi, pazarlama, dış ticaret ve benzeri sektörlerde işe yerleştirme garantisini kapsayan protokol, herhangi bir mecburi hizmet zorunluluğu olmaksızın, öğrencilerle, KGTÜ'den mezun oldukları alan göz önünde bulundurularak, bu alanla ilgili kurumlardan bir tanesinde mezuniyet sonrasında iş sözleşmesi yapılmasını içeriyor.

Üniversite, ilk öğrencilerinin tamamını bu yıl tam burslu olarak kabul edecek. Buna ek olarak ilk 50 bin içerisinden yerleşen tüm öğrencilere aylık 6 bin TL'ye varan başarı bursları da verecek.