İBB Meclisi, çalışmalarına 1 gün ara verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle yarın çalışmama kararı aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ekim ayının ilk toplantısı yapıldı. Toplantıda partisi adına konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Ebubekir Taşyürek, Ankara'daki menfur ve adi saldırının bütün milleti derinden yaraladığını söyledi.  

Saldırının demokratik haklarını kullanmak için bir araya gelenlere yapıldığını aktaran Taşyürek, "Bu tür yaşanan olumsuz hadiselerin sonucunda hep beraber sözün bittiği yerdeyiz. Terörün, bu işi yapanların, bu alçakça, haince saldırıyı tertip edenlerin istedikleri noktaya gelmek ya da gelmemek noktasındayız" dedi. 

Milletin sağduyulu olması gerektiğine vurgu yapan Taşyürek, "Bizler asla oyuna gelmemeliyiz. Bu millet büyük bir millettir. Elbette acılarımızı paylaşacağız ama özellikle uluslararası güçlerin ülkemize, insanımıza, devletimize yönelik kurdukları senaryoları başlarına geçirmek için bir arada olmak durumundayız" diye konuştu. 

CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever de Ankara'da barış, kardeşlik isteyenlerin hunharca katledildiğini dile getirerek, "Unutulacak bir kanlı pazarımız vardı. Şimdi de kanlı cumartesimiz oldu" ifadelerini kullandı.  

Toplantıda, konuşmaların ardından AK Parti ve CHP gruplarının Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle meclisin bir gün çalışmama önerisi ele alındı. Öneri oy birliğiyle kabul edildi.