GTO'dan ihracat atağı
Gaziantep'te triko, konfeksiyon ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren 12 firma, GTO öncülüğünde "ModaGaziantep Hazır Giyim Dış Ticaret Ananim Şirketi"ni kurdu
GAZİANTEP - Gaziantep'te triko, konfeksiyon ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren 12 firma, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) öncülüğünde "ModaGaziantep Hazır Giyim Dış Ticaret Anonim Şirketi"ni kurdu. Bundan sonra söz konusu firmalar, ihracatlarını bu firma üzerinden yapacaklar.
GTO ve ModaGaziantep AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, düzenlediği basın toplantısında, oda olarak "Ortak İhracat ve Marka Projesi" kapsamında, ModaGaziantep Dış Ticaret AŞ'yi kurduklarını söyledi.
Sektörel dış ticaret şirketinin aynı üretim alanındaki KOBİ'lerin ihracat amacıyla bir organizasyon altında birleşerek, yurdışınadaki piyasaya açılmalarını sağlamak için kurulduğunu anlatan Bartık, ModaGaziantep'in de Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen "Sektörel Dış Ticaret Şirketi" unvanını almaya hak kazandığını ifade etti.
Bartık, ModaGaziantep'in pazarlama, finansman, teknik ve ihracat işlemleri gibi birçok alanda çeşitli desteklerden faydalanarak, ortağı olan işletmelerin ve dolayısıyla Gaziantep'teki triko, konfeksiyon, hazır giyim sektörünün, profesyonel anlamda yurtdışı pazarlara açılmasına ve sektörün gelişmesine büyük katkı sağlayacağını kaydetti.
Bartık, bundan sonra birçok fuar ve tanıtım organizasyonlarında ModaGaziantep'in olacağına dikkati çekerek "Sektörel dış ticaret şirketi ortaklarının ürünlerinin ihracatını yapar. Ama biz şirketi kendi içinde büyütüp bir marka sahibi yapıp, ürünü ortaklarına ürettirip markasını koyup dünyaya ihracat yapmayı hedefliyoruz. Erbil ofisimizle birlikte ModaGaziantep'in ürünlerinin ihracatına katkı sağlamayı da planlıyoruz. Moskova, Sırbistan ve İtalya'da fuarlara katılacağız. Bunlar Gaziantep'i farklı bir lige taşıyacaktır" dedi.
ModaGaziantep fikrini ticaret odası yönetim kuruluna getirdiklerinde, tüm üyelerin kayıtsız şartsız destek verdiklerini anlatan Bartık, şunları kaydetti:
"Şirket için çağrıya çıktığımızda çok fazla talep geldi. Biz maksimum 10 ortak diye planlıyorduk, o kadar çok talep geldi ki, bunu ancak 12'ye kadar düşürebildik. Talep daha fazlaydı. Gazianteplinin ciddi desteğini gördük. İyi bir projenin temelini attık. Bundan sonra yolumuz açık. Omuz omuza Gaziantep'i farklı bir lige taşıyacağız. Bizim de GTO olarak yapmak istediğimiz bu. Gaziantep çok daha iyi yerlerde olmayı hak ediyor. Bir girişimci fabrikası Gaziantep. Türkiye'den 3 kat daha hızlı bir şekilde büyüyeceğiz. Biz bu şirketin 5 yıl içerisinde minimum 25 milyon dolar ihracata çıkmasını planlıyoruz. Bizim derdimiz Gaziantep ihracatını Gaziantep'e yazdırmak."