Egeli konfeksiyonculardan rekor ihracat

Ocakta, 124 milyon 904 bin dolarlık hazır giyim ürünleri ihraç eden Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları, aylık bazda tarihinin en yüksek ihracat rakamına imza attı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Egeli hazır giyim ihracatçıları 2014 yılına yeni bir ihracat rekoruyla girdi. 

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, birlik üzerinden yapılan ihracat 2014 yılı ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 oranında arttı. Açıklamada, döviz kurlarındaki değişimin ihracat artışını etkilediği belirtildi.  

Hedef 2014'ü 1.5 milyar dolarla kapatmak

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, ocak ayında 125 milyon dolara dayanan ihracat artışını önümüzdeki aylarda da tekrarlayarak, 2014 yılını 1.5 milyar dolar dolarla kapatmayı hedeflediklerini ifade etti.  

Egeli hazırgiyim ihracatçılarının pazar faaliyetleri hakkında bilgi veren Kızılgüneşler, "Ana ihraç pazarımız olan Avrupa Birliği ülkelerinde yürüttüğümüz 'Turkish Fashion Break' organizasyonları, diğer pazarlarda yürüttüğümüz ticaret heyeti ve alım heyeti organizasyonları ihracat rakamlarımızın artmasında etkili oluyor. İhracat rakamlarına baktığımızda özellikle Almanya, İspanya, Birleşik Krallık, Hollanda, İtalya, Danimarka ihracatımızdaki en büyük pazarlar olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor" bilgisini verdi.  

Avrupalı ithalatçılar Uzakdoğu'dan Türkiye'ye yöneldi 

Avrupalı ithalatçıların stok maliyetini azaltmak için siparişlerini Uzakdoğu'dan Türkiye'ye kaydırdığını belirten Kızılgüneşler, "Avrupalı alıcılar sipariş verdikten iki hafta sonra ürün teslim edebilen Türk hazır giyim ihracatçılarını, Uzakdoğulu tedarikçilere tercih ediyor. Türk hazır giyim sektörü hızlı teslim yanında, dünyada moda akımlarına uygun ve kaliteli koleksiyonlarıyla öne çıkıyor. Sektör olarak tasarıma yaptığımız yatırımların meyvelerini topluyoruz" dedi.