Çorlu Havalimanı, Rusya ile charter seferlerine talip
Çorlu iş dünyası Rusya ile Türkiye arasında yapılması düşünülen charter seferleri için Çorlu Havalimanı'nın kullanılması konusunda yürütülen projeden umutlu. İş çevreleri, Rusların ilçede bir de alışveriş merkezi kuracaklarını ifade etti.
ENDER YAZICI
ÇORLU - Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Rusya ile Türkiye'nin ilişkilerinin düzelmesi akabinde iki ülke arasındaki charter seferleri için Çorlu Havalimanı'nın kullanılmasının planlandığını belirterek, bu tercihin en önemli sebebinin İstanbul'daki trafik yoğunluğu olduğunu söyledi.
Proje üzerine çalışma yapan Rus yetkililerle Çorlu'da görüştüklerini vurgulayan Sülün, konunun bir aya kadar netleşeceğini ifade etti.
Rusya'nın proje kapsamında Çorlu'da bir alışveriş merkezi inşa etmeyi planladığını kaydeden Enis Sülün, "Rus yatırımcıları ve vatandaşları bölgeye yönlendirilecek. Odamız Rus girişimcilere destek verecek.
Gerçekleştirdiğimiz takdirde proje Çorlu'ya büyük ivme kazandıracak ve bölge esnafına çok faydalı olacak.
Daha tam net olmamakla birlikte gerçekleşeceğine inanıyorum. Net karar alındıktan sonra siyasi tabanı da arkamıza almayı planlıyoruz" diye konuştu.
Projenin havaalanının kullanımını olumlu etkileyeceğini belirten Sülün, havaalanının aktif olabilmesi için sanayinin buraya yerleşmesi gerektiğini dile getirdi. Havaalanının şu anda sadece Ankara seferleri yaptığını belirten Sülün, "Yaz sezonunda Antalya, İzmir gibi şehirlere sefer düzenlemeyi düşünüyorlar ama hayata daha geçmedi" dedi.
Mobilyacılar Sitesi'nde fuar alanı kurulacak
Oda yönetimine geldiklerinde ihtiyaçlar doğrultusunda iki proje belirlediklerini aktaran Sülün, "Projelerimizden ilki odamıza bir bina kazandırmaktı. Mayıs ayından beridir yeni binamızda hizmet veriyoruz. Eski binamız ihtiyaçları karşılayamaz duruma gelmişti. İkinci proje olarak da Çorlu'ya bir fuar alanı kazandırmayı hedefledik. Fuar alanının fizibilite çalışmasını tamamlandı. Bununla ilgili şirket yapılanmasını da oluşturduk. Fuar alanı Mobilyacılar Sitesi'nde kurulacak. 2017'nin yaz sezonunda faaliyete geçirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. Fuar alanının bölgenin gelişimine büyük katkıssı olacağını kaydeden Enis Sülün, "Böyle bir alana sahip olmanın yeni yatırımcılar çek mek açısından önemi var" dedi. Bölgede kurulan organize sanayi bölgelerinin hala tam doluluk oranına ulaşmadığının altını çizen Sülün, "İstanbul, İzmir, Kocaeli gibi iller sanayi anlamında doyuma ulaştı. O bölgedeki boş arsaların bile bedelleri çok yüksek. Bölgemizin konumunu da göz önüne alırsak yeni yatırımcının geleceği yer Çorlu olacak" açıklamasını yaptı. Sülün, Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj Projesi ile atıkların doğrudan Marmara Denizi'nin dibine bırakılmasının yatırımcı için önemli bir faktör olacağını söyledi.
Tekirdağ için deniz taşımacılığı daha uygun
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Tekirdağ'ın lojistik sanayi merkezi olması kararını eleştirerek, "Tekirdağ için deniz taşımacılığı daha uygun. Kara üzerinde yapılacak bir lojistik merkezin Çorlu'da olmasında yarar var. Böyle bir merkezi Tekirdağ'a yapmak doğru değil. Tabi en nihayetinde hükümetin takdiri de önemli" dedi. BALO projesinin de devam ettiğini ifade eden Sülün, "Çalışmalara henüz başlanmadı. Bu proje bölgeye fayda getirecek. Nakil açısından maliyeti düşürecek" şeklinde konuştu.
'Çorlu ve Çerkezköy birbirine entegre olmuş durumda'
Enis Sülün, Tekirdağ ihracatının yüzde 85'ini Çorlu ve Çerkezköy'deki kuruluşların yaptığını belirterek, "Bölgenin önemli sanayi kuruluşlarının hepsi burada. Zaten Çerkezköy ve Çorlu birbirine entegre olmuş durumda" dedi. Oda olarak sektörel eğitimleri önemsediklerini vurgulayan Enis Sülün, "Komitelerimiz bu çalışmaları yapıyor, üyelerimizle direkt olarak muhatap oluyor, ziyaret ediyor, onların sorunlarını dinliyor. Biz de komitelerin önerilere kulak veriyoruz. Eğitimler için konusunda uzman hocalarla anlaştık. Dış ticaret, girişimcilik gibi konularda üyelerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.