Bursa’nın en büyük pazar yeri İnegöl’e yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yılın son günlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken İnegöl Kapalı Pazar alanının yerine yapılacak, tonoz çatı uygulamaları ve estetik mimarisiyle dikkat çeken projenin temelini attı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olacak proje ile pazarcı esnafı ve vatandaşların daha sağlıklı ortamda alışveriş yapabileceğini ayrıca projenin estetik açıdan da ilçeye değer katacağını söyledi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Bursa’nın en büyük pazar yerini inşa ettiklerini belirterek, “Büyükşehir bunu yaparken, biz de hemen yanına 3 bin 166 metrekare alana köylü pazarını yapacağız. 3 katlı ve otoparkı da olan köylü pazarı ve Büyükşehir Belediyemizin projesi ise İnegöl hem pazar alanı hem de her türlü aktivitenin yapılabileceği modern bir merkeze kavuşmuş olacak” dedi.

Toplam 11 bin metrekare kapalı alanı bulunan proje kapsamında alanda destek hizmetleri ve kafeterya birimleri de yer alacak. Betonarme çelik karkas sistemli pazar alanında 500 ton çelik çatı ve 15 bin metrekare tonoz çatı örtüsü yer alacak. Alanın tüm elektrik, mekanik ısıtma soğutma sistem imalatları gerçekleştirilecek. Projenin Haziran ayında tamamlanması hedefleniyor.