Bursa Bilim Şenliğinde dünya rekoru

Bu yıl 3 bin 500 kişinin aynı anda yapacağı bilimsel atölye çalışmaları ile 'Dünya Rekoru' kırmaya hazırlanan Bursa Bilim Şenliği, 2 bin 900 kişiyle Avusturalya'ya ait olan rekoru ülkeye kazandırmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Türk Havayolları'nın isim sponsorluğunda BEKBA'nın destekleriyle Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin (BTM) ev sahipliğinde düzenlenen Türk Hava Yolları 6. Bursa Bilim Şenliği 4-5-6-7 Mayıs tarihlerinde TÜYAP Fuar alanında yapılacak. 

BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, 'Enerji verimliliği' ana temasıyla düzenlenen şenlikte bu yıl 100 binin üzerinde atölye çalışması gerçekleştirmeyi hedeflediklerini hatırlattı. Olumsuz hava koşullarından etkilenmemek amacıyla şenliğin bu yıl TÜYAP Fuar alanına alındığını kaydeden Bakan, bu yılki en büyük hedeflerinin ise dünya rekoru kırmak olduğunu belirtti. Konuyla ilgili olarak Guinness'e yaptıkları başvurunun kabul edildiğini dile getiren Bakan, “Şenlikte aynı anda 3 bin 500 kişinin yapacağı atölye çalışması ile bu rekoru kıracağız. Rekor şuan da 2 bin 900 kişi ile Avustralya'ya ait. Geçtiğimiz yıl yapılan toplam 72 bin 882 atölye çalışmasını düşündüğümüzde bu rekoru çok rahat kıracağımızı düşünüyorum” dedi.

Bilim Şenliği'nin uluslararası bir kimliği olmamasına rağmen uluslararası ölçekte önemli bir katılım olduğunu ifade eden Bakan, bu yıl da Çin, Fransa, Hollanda, Moldova, İngiltere, Kanada, İtalya ve Polonya'dan gelecek ekiplerin atölye çalışmalarına katılacağını vurguladı. Şenlik kapsamında düzenlenen ödüllü proje yarışması hakkında da bilgi veren Bakan, geçen yıl kategori sınırlaması olmayan yarışmaya bin 366 proje başvurusunun yapıldığını, bu yıl ise kapsamı dar tutup sadece 'Enerji verimliliği' alanında yarışma düzenlemelerine rağmen bin 120 başvuru yapıldığını, bunun da ülke çapında yeni bir rekor olduğuna dikkat çekti.

Bu konularda ilginizi çekebilir