BM'nin küresel ilkeler sözleşmesine ilk imza Plazatur’un

Bursa merkezli Plaza Şirketler Grubu, BM’nin Küresel İlkeler Sözleşmesi (Global Compact) ağına dahil oldu. Plaza Tur CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Can, bu ağa Bursa’dan kendi sektöründe dahil olan ilk kuruluş olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ / BURSA

Plaza Creative, Plaza Sigorta, Plaza Akademi, Plaza Mice, Plaza Kurumsal Seyahat, Plaza Incoming ve Plaza Expo olmak üzere 7 farklı şirket ile faaliyet gösteren Plaza Şirketler Grubu, 2014 yılını 64 milyon TL ciro ile kapattı. Grubun bu yılki ciro hedefi ise 75 milyon TL’ye ulaşmak. Gelecek yıl kuruluşlarının 25’inci yılını kutlamaya hazırlanan şirketler grubu, Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesini imzalayan kurumlar arasına kabul edilmiş olup, Global Compact Network üyeliğini başlattı. Almira Hotel’de düzenlenen basın toplantısı ile bu süreci değerlendiren Plaza Tur CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Can, Birleşmiş Milletler (BM) Global Compact’ın ne olduğunu ve hedeflerini anlattı. 

BM Genel Sekreterliği tarafından 2000 yılında kurulan Global Compact’ın bugün itibariyle dünyada 135 ülkeden 13 binden fazla, Türkiye’de ise 305 üyesi bulunduğunu söyleyen Serdal Can, organizasyonun, sürekli rekabet içindeki iş dünyasına, ortak bir kalkınma kültürü oluşturmak üzere, evrensel ilkeler öneren yenilikçi bir kurumsal sorumluluk yaklaşımı olduğunu ifade etti. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın da yönetim kurulunda bulunduğu Global Compact’ın Türkiye Ulusal Ağı’na Türkiye’deki en büyük 20 şirketin 15’inin üye olduğunu bildiren Serdal Can, Global Compact Türkiye’nin Yönetim Kurulu’nda da Bursa’nın önemli markalarından Yeşim Tekstil’in yer aldığını ifade etti. Can, “Global Compact tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 22 Eylül 2015 tarihinde üyeliğe kabul edildik. Kendi sektörümüzde Global Compact’a üye olan Türkiye’deki birkaç firmadan biri olmakla beraber Bursa’daki ilk ve tek firmayız” dedi.
 
Yılı 75 milyon TL ciro ile kapatacak

Plazatur Şirketler Grubu hedef ve projelerinden de bahseden Serdal Can, 2014’ü 64 milyon TL ciro ile kapattıklarını, bu yılki ciro hedeflerinin ise 75 milyon TL olduğunu açıkladı. Birkaç hafta önce grup bünyesine kattıkları Plaza Expo şirketi ile Bursa’daki fuar hizmeti açığını kapatmayı amaçladıklarını aktaran Can, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ana amacımızın turizm konulu fuarlar gerçekleştirmek olduğu bu fuarcılık şirketi ile Bursa’nın ihracat kapasitesini artırmayı ve ekonomik büyümesine katkı koymayı hedefliyoruz. Birçok turizm dalı ile hem Bursa’nın turizm pastasından aldığı payı artıracak hem de Bursa turizm pastasını büyüteceğiz. Ağırlıklı Körfez ülkelerinden gelen turistleri ağırlayan şehrimizin tanıtımını artırarak, 2016’da bu alana faaliyet göstermeye başlayacağız.” Serdal Can öte yandan, şirketler grubu olarak 5 ayrı ülkede 8 ofis, yurt genelinde ise Bursa, Antalya ve İstanbul’da, 135 çalışan ile hizmet verdiklerini bildirdi.