Aquila'nın ilk uçağı tanıtıldı
Bursa, yerli üretime ivme kazandıracak olan Aquila ile havacılıkta da iddialı adımlar atıyor.
Bursa, yerli üretime ivme kazandıracak olan Aquila ile havacılıkta da iddialı adımlar atıyor. Alman Uçak Fabrikası Aquila'yı satın alarak Türkleştiren Bursalı Gökçen Grubu'nun 'A211' kuyruk numaralı ilk uçağının tanıtımı Bursa'da yapıldı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir Havalimanı'nda gerçekleştirilen toplantıda, Gökçen Grubu'na bağlı B Plas şirketinin üst yöneticisi Celal Gökçen ile birlikte Aquila'nın tanıtımını yaparak, Bursa'yı sivil havacılıkta da önemli bir merkez haline getirmek istediklerini söyledi. Başkan Altepe, yerli üretim odaklı çalışmalarla tramvay ve metro üretiminde marka olan Bursa'nın havacılık sektöründe de iddialı olduğunu söyledi. Altepe, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde 'Uzay ve Havacılık' bölümü kurulacağını ve TÜBİTAK ile BTSO'nun da bu yatırımı desteklediğini anlattı. Alman uçak fabrikası Aquila'nın Bursalı Gökçen Grubu tarafından satın alınmasına da öncülük ettiklerini ifade eden Altepe, "Aquila, artık bir Bursa markası. Mevcut çalışmaların geliştirilmesi adına adımlar atılıyor. Gökçen Grubu, Almanya'da 100'ü aşkın havacılık ve otomotivde uzman mühendisi bulunan Fi Mühendislik firmasını da bünyelerine kattı. Dünya firmalarına hizmet ediyorlar" şeklinde konuştu.
Bursa'nın havacılık konusunda önemli bir merkez olacağını ifade eden Altepe, "Hedefimiz, Bursa'nın eğitim konusunda da önemli bir merkez olması" dedi.
Gökçen Grubu Üst Yöneticisi Celal Gökçen de Aquila'nın satın alınmasıyla birlikte yapılan çalışmaları ve iki kişilik eğitim uçağının teknik özelliklerini anlatan bir sunum yaptı. Kendi klasmanında dünyanın en hafif en ekonomik uçağı olma yolunda ilerleyen Aquila'nın dünyanın farklı ülkelerinde eğitim uçuşları için kullanıldığını belirten Gökçen, daha çok eğitimde kullanılan bu uçakların yaygınlaştırılması konusunda çalışmaların sürdüğünü kaydetti.