“Akhisar’ı geliştirecek projeler yürütüyoruz”

ATSO Başkanı Yılmaz, ilçeyi ekonomik, kültürel ve kentsel bazda geliştirecek projeler yürüttüklerini vurguladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AKHİSAR - Oluşturdukları vizyona paralel olarak belirledikleri amaç ve hedeflerini adım adım gerçekleştirdiklerini söyleyen Yılmaz, “Bunların ilk adımı olarak Akhisar Ticaret Borsası ile birlikte İstanbul CNR EXPO’da düzenlenen Gıda Fuarı’na katıldık ve Zeytin Hasat Şenlikleri’ni gerçekleştirdik. İş sağlığı ve güvenliği ile gıda işi yapan firmaların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan işletme kayıt belgelerini almaları konularında bilgilendirme toplantıları düzenledik.  Üyelerimizi sektörel fuarlara götürdük. Çok yakında yine borsamızla birlikte üyelerimizi yurtdışına ihracat amaçlı ve KOSGEB destekli olarak fuara götüreceğiz. Üyelerimizin hukuki-ticari ve mali sorunlarını çözme konusunda danışman kurum olma çalışmalarımız hızla devam ediyor” dedi. 

Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) daha etkin temsil edilme konusunda bir hayli yol aldıklarına dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi: “Aynı şekilde Zeytin İhtisas OSB’nin de faaliyete geçebilmesi için girişimlerimiz etkin bir şekilde devam ediyor. Akhisar’a üniversite kurulması ve Akhisar Alışveriş Festivali’nin üyelerimize daha fazla yarar sağlayacak şekilde farklı bir versiyonla yapılması için belediye, ilgili kuruluşlar ve üyelerle birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Akhisar’ın gelişmesinin ülkemizin gelişmesine katkı demek olduğuna inanıyoruz.”

Hedeflerin ilçedeki diğer meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri, belediye ve kaymakamlık gibi kurumlarla kol kola girilerek başarılabileceğinin farkında olduklarını söyleyen Yılmaz, “Bu kapsamda Akhisar’daki var olan zeytin-zeytinyağı veya alternatif tarım ürünlerindeki potansiyeli, yine farklı bir pazarlama kanalı ile dünyaya tanıtmak istiyoruz. Burada kurumlar arasındaki diyalog çok önem arzediyor. Biz bu birlikteliği çok güzel bir şekilde devam ettirebileceğimizi düşünüyoruz. Bir beyin fırtınası yaparak güzel projeleri ortaya çıkararak, aynı hedef doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Geçmişte Akhisar’da şark tipi tütün üretiminin çok yaygın olduğunu ve tarımsal üretimin çok önemli bir kısmını oluşturduğunu hatırlatan Yılmaz, “Siyasilerin ‘kim ne veriyorsa ben 5 lira fazla veririm’ mantığıyla verdikleri tarım teşvikleri, halkı, kalitesi düşük tütün üretimine sevk etti. Taban arazisi dediğimiz arazilerde tütün üretimi başladı. Fakat yabancı şirketler Virginia Burley tipi tütün kullanmaya başlayınca, şark tipi tütüne talep azaldı. Çiftçiler de çok hızlı bir manevra ile zeytine yöneldi” açıklamasını yaptı. Çiftçiler zeytin üretiminin dışında alternatif olarak yayla bağcılığı, çilek, domates yetiştiriciliği gibi alanlara yöneldiğinin altını çizen Abdurrahman Yılmaz, “Tüm bu ürünlerde ciddi manada üretim artışı sağlandı. Fakat bir zirai meyveyi üretmeniz çok fazla anlam ifade etmiyor. Önemli olan bunu farklı pazarlama kanallarıyla, reklamını, tanıtımını iyi yapıp bir marka haline getirebilmek” dedi. Yılmaz, “Biz de ilçemizde borsa, belediye ve firmalarla birlikte, bu manada profesyonel destekler alarak tarım ürünlerimizi dünyaya tanıtmanın yollarını aramaya başladık. Bu potansiyeli içeren ürünlerimiz var. Zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere kurutulmuş domates,  kavun ve daha pek çok ürün bu kapsamda değerlendirilebilir” diye konuştu.