250 milyon liralık güçbirliği

Adnan Kılıçoğlu İnşaat ile Katal İnşaat’ın ortaklığında kurulan Şehrin Yapı, biri 32 diğeri 33 katlı olmak üzere 2 kule şeklinde tasarlanan ve 250 milyon dolara malolacak Novus&Ventus Projesi’ni 2017 yılında tamamlamayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arzu ALP

İZMİR - İzmir’in  köklü inşaat şirketlerinden Adnan Kılıçoğlu İnşaat ile  Katal İnşaat   ortaklığında kurulan  Şehrin Yapı, şehrin yeni merkezi olmaya aday Bayraklı’da  iş dünyasına hizmet verecek tamamıyla ofis konseptine sahip 250 milyon dolarlık Novus&Ventus Projesi’ne imza atıyor. Biri 32 diğeri 33 katlı olmak üzere 2 kule şeklinde tasarlanan projenin 2017 yılında teslim edilmesi hedefleniyor.

Adnan Kılıçoğlu İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Vahit Tarık Kılıçoğlu, İzmir’in sadece ofis konsepti olan tek kule projesi ile iddialı olduklarını söyledi.  Projenin Adnan Kılıçoğlu İnşaat ile Katal İnşaat ortaklığıyla yürütüldüğünü vurgulayan Kılıçoğlu, geçtiğimiz yıl mayıs ayında inşaatına başladıkları projenin 2017 mayıs ayında faaliyete geçmesini hedeflediklerini bildirdi.  

Kılıçoğlu, Şehrin Yapı’yı 2012’de Katal İnşaat ile birlikte kurduklarını hatırlatarak, “Üst düzey proje geliştirmek amacıyla kurduğumuz Şehrin Yapı’nın ilk projesi Novus&Ventus oldu. Proje 8 dönüm civarında bir alanda biri 33, diğeri 32 katlı 2 kuleden oluşuyor. Birinci kulede yerin altındaki 3 katlı otoparkın inşaatı tamamlandı. Temeli geçtiğimiz yıl mayıs ayında atmıştık, 2017 mayıs ayında projenin tamamlanması hedefliyoruz. Projemizde konut yok, bölgede yüzde 30 konut yapma hakkımız olmasına rağmen kullanmadık.  Novus adını verdiğimiz birinci kule Latince’de yeni, Ventus adını verdiğimiz ikinci kulenin adı da Latince’de rüzgar anlamına geliyor.  İki kulenin yaklaşık yatırım tutarı 250 milyon dolar. Projemizin  en büyük artısı bölgedeki deniz manzarası kesilmeyen bir yerde olması. Önümüz 50 bin metrekare resmi tesis alanı. Dolayısıyla deniz manzarası kesilmeyecek. Bu da  mahkeme kararıyla imar planına işlendi, değiştirilmesi sözkonusu değildir” dedi. 
Kılıçoğlu, içerisinde konut olmayan tamamen ofislerden oluşan bir proje olduğunun altını çizerek, “Projemizde spor alanı, yüzme havuzu yok. İnsanlar ofise çalışmaya gelir, yüzmeye gelmez. Mix proje olunca ofisler de onların aidatlarını ödemek zorunda kalır.  Aidat ücretlerini  minimize  etmek için kullanılmayacak özellikleri eklemedik. 2 kulede 250 ofis var. Birinci kuledeki ofisler daha büyük, 120-700 metrekare arasında. İkinci kuledeki ofisler  ise 88-440 metrekare arasında değişiyor. Bütün ofisler deniz manzaralı. Bugün proje bittiği zaman mininum yüzde 35 prim yapacak” bilgilerini verdi. 

Satışların başladığını ve metrekare fiyatının 2 bin 500 dolar civarında olduğunu belirten Kılıçoğlu, proje bittiğinde ofislerin metrekaresi 15 –18 dolar arasında kiralanabileceğini bildirdi. Kılıçoğlu, satışlara ilginin beklediklerinin üzerinde olduğunu söyledi. 

İzmir’de nitelikli ofis diyebilecek  tapusunda ofis yazan toplamda  10 tane proje olduğunu vurgulayan Kılıçoğlu, “Bu da yaklaşık 3 bin 500 - 4 bin ofis ediyor. Türkiye’nin 3. büyük şehri olan İzmir’de çok büyük açık var. Şehrin daha iyi ve daha üst düzeyde A + +  ofis ihtiyacı olduğunu düşündük ve böyle bir yatırıma karar verdik. Bu yatırımı  yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Yine bu bölgede aynı şekilde böyle projeler geliştireceğimiz arsalar arıyoruz,  görüştüğümüz yerler var” dedi. 

Kendi adıyla şirketini kurdu

Adnan Kılıçoğlu markasının 1999 yılında İzmir’de kurulduğunu hatırlatan Kılıçoğlu, “Adnan Kılıçoğlu; bilgi, birikim ve vizyonunu kurumsal bir çatı altında ailesi ve ortaklarıyla geleceğe taşımak için tüm gücüyle çalışıyor. 1969 yılında İzmir’e yerleşip, faaliyetlerini inşaat sektöründe sürdüren bir ailenin ferdi olan Adnan Kılıçoğlu, 1999 yılına kadar ailenin firması, Kılıçoğlu İnşaat adı altında çoğunluğu Karşıyaka bölgesinde olmak üzere İzmir’de 600’ün üzerinde konut projesini gerçekleştirdi.  Bu süreçte kazandığı tüm tecrübe ve birikimleri 1999 yılında kendi adıyla kurduğu Adnan Kılıçoğlu İnşaat olarak sektöre kazandırdı” bilgilerini verdi. 

Bugüne kadar Bostanlı ile Karşıya bölgelerinde A + +  konutlar yaptıklarını hatırlatan Kılıçoğlu,  “Şehrin merkezinde kalan son parsellerde iş yaptık. Kuzey Irak’ta projeler yürüttük. Plus Life Erbil  markasıyla 4 ortak TMP Group olarak  650 konutu teslim ettik. Efem Plaza ofis-  konut projesi devam ediyor. Konut üzerine yeni proje çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Katal İnşaat ile ortak çalışmalarının Lunapark Suit konut projesi ile başladığını ve sonraki yıllarda da sürdüğünü vurgulayan Kılıçoğlu, “Bu projenin ardından iki şirket zemin iyileştirme konusunda faaliyet gösteren Teka Temel’i kurdu. Teka Temel önce sadece bu iki şirketin işlerini yapıyordu. Konusunda dünyanın en ileri teknolojisine sahip bu şirket, büyüdükçe dışarıya da hizmet vermeye başladı. 2011’de iki şirket Agora Özel Eğitim Hizmetleri Limited Şirketi’ni kurdu. Bu firma öğrenci yurdu projesi geliştirdi. Balçova’da yaklaşık 250 yataklı, 5 yıldızlı otel konseptinde bir yurt kuracak. Arsa  hazır. Bu bölgede yurt açığı var. Biz de hem bu açığı kapatmak hem de öğrencilerin konforlu yaşayabileceği alanlarlar yaratmak istedik. 15 milyon dolar bir yatırım yapacağımız bu projeye  2017’ye kadar  başlamayı hedefliyoruz” bilgilerini verdi.