Uludağ Üniversitesi'nden probiyotik yoğurt
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Uygulama ve Araştırma Çiftliği probiyotik yoğurt üretti.
BURSA (DÜNYA) - Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Uygulama ve Araştırma Çiftliği'nde yetiştirilen hayvanlardan elde edilen ürünler doğal yöntemlerle işlenerek tüketiciye sunuluyor.
Bünyesindeki gıda işletmesinde köfte, sucuk, salam, yoğurt, beyaz peynir ve kaşar peynir gibi ürünler elde eden Veteriner Fakültesi, şimdi de probiyotik yoğurt üretti. Yararlı bakteriler içeren probiyotik yoğurt 200, 900 ve 2 bin gramlık ambalajlarında Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'ndeki mağazalarda satılmaya başlandı.
Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Çiftlik Gıda İşletmesi sorumlu öğretim üyesi Doç. Dr. Artun Yıbar, her geçen yıl, işletmelerinde ürettikleri ürün miktar ve çeşitlerini arttırdıklarını söyledi.
Doç. Dr. Yıbar, bu yıl da gelen talepler doğrultusunda haftada bin kilogram probiyotik yoğurt üretimine başladıklarını kaydetti. Günlük yaşam içerisinde insanların maruz kaldıkları stres, sinirsel yorgunluk, antibiyotik kullanımı, dengesiz ve yanlış beslenme, hastalık ve ameliyatlar gibi durumların bağırsak florasını olumsuz yönde etkilediğini ve vücutta hastalık yapan birçok zararlı mikroorganizmanın hızla üremesine neden olduğunu ifade eden Doç. Dr. Yıbar, bu gibi durumlara karşı probiyotik ürünleri bir "yaşam mucizesi" olarak niteledi.