Türkiye’de 30’dan fazla mülteci kemik iliği nakli oldu

LÖSEMA Başkanı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Fevzi Altuntaş, Türkiye’de 30’dan fazla mülteci-sığınmacının da kök hücre nakli olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Lösemili Hastalar Derneği (LÖSEMA) kemik iliği nakli olan hastalar için buluşma düzenledi. LÖSEMA Başkanı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Fevzi Altuntaş, Türkiye’de 30’dan fazla mülteci-sığınmacının da kök hücre nakli olduğunu belirtti.

LÖSEMA lösemi hastalarına yönelik sosyal etkinliği olan hasta buluşmalarının altıncısını düzenledi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan LÖSEMA Başkanı Fevzi Altuntaş, bu yılın temasını mülteci hastalar olarak seçtiklerini belirterek, çok sayıda hasta yanında lösemi hastası mültecilerin de sağlık hizmetinden yararlandığını belirtti.

“Başka ülkelerde bir piyano çaldırıp haber televizyonlarında canlı yayınlatıyorlar. Oysa Türkiye’de kendi vatandaşlarımızla eşit, hatta gelişmiş ülkelerin kendi vatandaşlarına vermediği sağlık hizmeti mülteci-sığınmacılara veriliyor” diyen Fevzi Altuntaş, bu nedenle lösemili hastalar buluşması etkinliğinin mülteciler temalı seçildiğini kaydetti.

Altuntaş, Afrika ülkeleri, Afganistan, Suriye, Irak gibi ülkelerden 30’un üzerinde mülteci-sığınmacının kök hücre nakliyle lösemi tedavisi gördüğünü belirterek, halen tedavisi devam edenler de bulunduğunun altını çizdi. Altuntaş, “Kendi yurttaşlarımız hangi şartlarda bu tedaviye erişiyorsa mülteci-sığınmacı hastalar da aynısından yararlanıyor. Kök hücre tedavisi uygulananlar genellikle ailelerinden alınan hücrelerle tedavi oldular ama bazıları TÜRKÖK’ten hücre aldı. Şimdi de sağlıklarına kavuştular. Bu Türkiye’nin sunduğu bir imkan, elbette gurur duyuyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir