Türk'ün implantını Avrupa gördü

Prof.Dr. Bülent Katipoğlu tarafından tasarlanan yeni Türk İmplantı "KA" Kopenhag'taki dünyanın en büyük implant kongresinde tanıtıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bülent Katipoğlu tarafından tasarlanan yeni Türk implantı "KA", yüzde 99'u yabancı olan diş implantı pazarına girdi.
 
Dünyanın en büyük implant kongresi olarak bilinen Avrupa Osseoentegrasyon Kongresi'ne davet edilen Türk implantı "KA", 3 ayrı oturumda tanıtıldı. Bu yıl 20'ncisi Kopenhag'da, 9-12 Ekim'de düzenlenen kongreye katılan Katipoğlu ve ekibi, ürünü Avrupa'ya tanıttı.
 
Prof.Dr. Katipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Osseoentegresyon Kongresi Bilimsel Komisyonu'nun, Dental İmplant KA ile ilgili sunum yapmak üzere kendilerini davet etmesinin önemli olduğunu ifade ederek, "Bu durum Dental İmplant KA'nın Avrupa ve dünyada kendini kanıtladığı anlamına geliyor" dedi.
Katipoğlu, kendisinin tasarladığı implantın bir medikal firması tarafından üretildiğini belirterek, "Yeni Türk implantı "KA", yüzde 99'u yabancı olan diş implantı pazarına önemli bir alternatif olarak girdi" dedi.
 
Gelişmiş ülkelerde implant kullanımının çok yaygın olduğunu bildiren Katipoğlu, Türkiye'de ihtiyacı olan herkesin implant yaptıramadığını kaydetti.
Satış fiyatlarının değişkenlik göstermesinin ve devletin geri ödeme yapmamasının bu durumu etkilediğini anlatan Prof.Dr. Katipoğlu, "Oysa implanta ihtiyacı olan kişi sayısı her geçen gün artış gösteriyor" diye konuştu.
 
2008'de Türkiye'de yılda ortalama 80 bin adet implant tüketildiğine işaret eden Katipoğlu, 2011'de tüketim miktarının 3 kat artış göstererek 250 bine yükseldiğini vurguladı.
 
Bu miktarın yüzde 95'ten daha fazlasının ithalat ile Türkiye'ye girdiğine dikkati çeken Bülent Katipoğlu, bununla ilgili sadece bir üretici firmanın Türkiye'de faaliyet gösterdiğini ifade etti.
 
Türkiye'nin yılda 250 bin implant ithalatı için 100 milyon avro ödediğini bildiren Prof.Dr. Katipoğlu, " Önümüzdeki 3 yıl içinde de aynı artış eğiliminin sürmesi ve ülkemizde tüketim miktarının 1 milyon adetlere ulaşması öngörülüyor" diye konuştu.
 
"İşte bu rakamlardan yola çıkarak tasarımı ve üretimi ile yüzde yüz Türk olan İmplant KA üretildi" diyen Katipoğlu, bu üretime, Türk bilim insanlarının yıllarca dental implantolojiye verdiği emeğin bir meyvesi ve Türkiye'nin cari açık yarasına diş sağlığı sektörü açısından "sürülmüş bir merhem" olarak baktığını anlattı.
Prof.Dr. Katipoğlu, yeni Türk implantının bu misyonu yanında hastalara uygulanan "diş ekimi" maliyetlerini de ciddi anlamda düşüreceğini vurguladı.