Psikologlardan karne uyarısı

"Kızmayın, kıyaslamayın"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - 2012-2013 eğitim-öğretim yılı bugün tamamlandı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki yaklaşık 17 milyon öğrenci bugün karne aldı. Konak Belediyesi psikologları, annelerin karne alan çocuklarına nasıl davranması gerektiği konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

Gültepe Semt Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere anneler büyük ilgi gösterdi. Uzmanlar, aileleri, karnesi kötü olan çocukları başarılı olan arkadaşı veya kardeşiyle kıyaslamayın uyarında bulundu. 
Psikologlar, "Karne günleri bazı çocuklar için heyecanlı ve sevinçli bir gün iken bazı çocuklar için stres ve kaygı yaratan kabus gibi bir gündür. Çocuğunuzun karnesi kötü ise kızmak, cezalandırmak yerine bunun nedenini sorun. Onu anlamaya çalışın. Her şeye rağmen onu sevdiğinizi söyleyin ve değer verdiğinizi hissettirin" diye konuştu. 

Velilerin sorularını da yanıtlayan psikologlar, her çocuğun sevilmeyi hak ettiğini, sevginin başarıyla orantılı olarak azalıp çoğalmadığını ifade ederek velilere, "Her zaman çocuklarınızı yapıcı eleştirin, onları yüreklendirin, başarısız oldukları değil, başarılı oldukları alanları ön plana çıkartın. Çocuğunuzu iyi tanıyın. Her şeyden önemlisi sevdiğinizi dile getirin" önerisinde bulundu.