Yeni mezunlara 'eğitim şart'

Bu hafta Değişim Yelpazesi'nin konuğu İŞKUR kursiyerleri.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Vaktiyle testi ve çanak-çömlek imal edilen kasabalardan birinde, uzun yıllar  bu meslekte çalışan bir çırak yaşar. Çırak, artık kalfa olup kendi başına bir dükkan açmanın zamanı geldiğini düşünür. Ne zaman ustasına bu konuda birşey söylemek istese, ustası ona: 'Sen daha  bu  işin  püf  noktasını  bilmiyorsun,  biraz  daha  emek vermen gerekiyor' der.

Ustanın  bu  sonu  gelmez  nasihatlerinden  sıkılan  çırak, kendi başına buyruk karar verir, gider bir dükkan açar. Açar açmasına da yeni dükkanında güzel güzel yaptığı testiler, küpler, vazolar, sürahiler onca titizliğe ve emeğe rağmen, orasından burasından   yarılmaya,   yer yer   çatlamaya   başlar.   Kalfa   bir   türlü  bu çatlamaların önüne geçemez. En sonunda başını eğer, ustasının kapısını çalar ve durumu anlatır.

Usta, 'Sana demedim mi evladım, sen bu işin püf noktasını henüz öğrenmedin. Bu sanatın bir püf noktası vardır.'

Usta bunun üzerine tezgaha bir miktar çamur koyar,

'Haydi, der, geç bakalım tezgahın başına da bir testi çıkar. Ben de sana püf noktasını göstereyim.'

Eski çırak ayağıyla merdaneyi döndürüp çamura şekil vermeye başladığında usta önünde dönen çanağa arada sırada 'püf' diye üfleyerek zamanla testiyi çatlatacak olan bazı küçük hava kabarcıklarını patlatıp giderir. Böylece, çırak da bu sanatın 'püf' denilen noktasını öğrenmiş olur.

Her  sanatın  incelik  gereken  nazik  kısmına  da  o  günden  sonra  püf  noktası denilmeye başlanır.

İşte bu püf noktalarını öğrenmek için bir mesleğin erbaplarından ders almak çok önemlidir. Datassist'in İŞKUR ile ortaklaşa gerçekleştirdiği bordrolama eğitiminde kursiyerlere böyle bir şans verildi. Bordrolama uzmanları bordrolama, SGK, İş Kanunu ve teknik İngilizce alanlarında bilgilerini ve işin püf noktalarını kursiyerlerle paylaştı.

Deneyimlerini anlatmak üzere, bu hafta Değişim Yelpazesi'nde konuğumuz İŞKUR kursiyerleri. Makbule Aslı Baydar, Elif Sarıçiçek ve Melike Gülçin Çakır ile aldıkları bordro eğitimi üzerine konuştuk.

ÇOK ÇABUK GEÇTİ, ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK

Arkadaşlar İŞKUR'un bordro ve özlük işleri alanında verdiği mesleki eğitimi başarıyla tamamladınız. Bize biraz eğitim sürecinden bahseder misiniz? Neler öğrendiniz?

Aslı: 6 haftalık bir eğitimimiz vardı. Burada SGK uygulamaları, bordro uygulamaları ve iş kanununa ilişkin mevzuat üzerine eğitim aldık. Uzun bir süreç olmasına rağmen, çok çabuk  geçti. Bordro eğitiminin yanı sıra İngilizce mesleki eğitim verildi. 6 hafta sonunda sınavımıza girdik. Sınav oldukça kolaydı çünkü tüm uygulamaları dersler sırasında görmüş ve uzmanların yardımıyla pratiğe dökmüştük.

Elif: Eğitimin başında öncelikli olarak bordrolama ile ilgili teknik konuları öğrendik daha sonrasında bununla ilgili uygulamalara geçtik ve kurs süresince bordrolama yaparken işimize yarayacak pratik bilgiler almaya devam ettik.

Melike: 6 haftalık eğitim süreci içerisinde, insan kaynakları ve bordrolama ile ilgili pek çok önemli bilgiyi, İş Kanunu ve SGK'yı gibi teknik bilgileri de içine alacak şekilde öğrendik.

     

Neden bordro ve özlük işleri alanında mesleki bir eğitime katılmak istediniz?

Aslı: Üniversitede sayısal bir bölüm okudum ve insan kaynaklarına karşı da özel bir ilgim vardı. Bordro uygulamaları kısmı sayısal olması sebebiyle daha ilgi çekiciydi, bu nedenle kursa katılmayı tercih ettim.

Elif: Ben insan kaynakları ile ilgili bir bölümden mezunum, Datassist'in verdiği eğitimin ilanını görünce ilgimi çekti ve başvurdum.

Melike: Üniversite eğitimimde insan kaynakları ağırlıklı dersleri tercih ettim. Çalışma Ekonomisi mezunuyum. Bordro departmanında çalışmak istediğimden böyle bir eğitim almam gerektiğini düşündüm.

Bordro ve özlük işleri birçok insan kaynakları uzmanı için işin matematiksel komplike yanı olarak görülür. İş kanunu, SGK, bordro hesaplamaları gibi teknik bilgiler işinizin zorunlu parçasıdır. Eğitimi içeriği, süresi ve eğitmenleriyle bir bütün olarak değerlendirdiğinizde size yeterli donanımı verdi mi?

 

Aslı: Evet, herkes bordroyu zor bir bölüm olarak bilir. Tabii aynı zamanda insan kaynaklarının mutfağı denir bordro uygulamaları için. Biz eğitimde işin operasyon kısmını öğrendik. Bütün her şey operasyondan geçiyor. Eğitmenlerimiz de bunu bildiği için ilk olarak sözel kısımlarını,daha sonra SGK uygulamalarını bordro hesaplamalarını her konuyu ayrı ayrı branşlaşmış uzmanların liderliğinde bize öğrettiler. İşin güzel yanı teorik bilgileri tamamladıktan sonra, örnek çözümlerle bilgilerimizi uygulamaya geçirmemizdi.

Elif: Açıkçası eğitimin başında ben de oldukça komplike bir eğitim olduğunu düşünüyordum. Konunun sayılara dayanması, içeriğin iş kanunu, SGK gibi teknik bilgilere de yer vermesi eğitimin zorlu bir süreç olacağını hissettiriyordu. Fakat eğitimi veren uzmanlar karmaşık bilgileri her zaman pratik bilgilerle basit hale getirmeyi başardılar. Böylece, başında zor gelen birçok bilgi sıkça tekrar ettiğimiz uygulamalarla pekişti.

Melike: Kesinlikle evet. Biz sadece teknik bir eğitim almadık, bu bilgileri pratikte de uygulamamızı kesinlikle desteklediler. Birebir uygulamalar yapıldığı için, eğitim sonunda kendimi bordrolama yapmaya hazır hissettim.

EĞİTİMİN BAŞARISINI İŞE BAŞLADIĞIMDA ANLADIM

Öğrenciler okuldan yada kurstan mezun oldukları zaman tabir-i caizse sudan çıkmış balığa dönerler. Sizde buna benzer bir tökezleme dönemi oldu mu? Ya da adaptasyon sürecinde zorlandınız mı?

Aslı: Aslında ben de çok korkmuştum, tökezleyeceğimi düşündüm ama eğitmenlerimiz o kadar başarılı bir eğitim vermişler ki bunu ancak işe başladığımda tam anlamıyla anladım. Bugün bordro uzmanı olarak bütün eğitim boyunca yaptıklarımızı uyguluyorum. Herseyin içeriğini biliyorum, uygulamasında takıldığım noktalarda da bana yardımcı oluyorlar.

Elif: Adaptasyon sürecinde herhangi bir zorluk çekmedik. Sanırım bunun en önemli sebebi eğitim surecinde ve sonrasında uzmanların bize gerekli açıklamaları yapmaları ve işleyişin nasıl devam edeceğini açıkça anlatmalarıydı.

Melike: Eğitimi tamamladıktan sonra işe başladığımda adaptasyonda bir sorun yaşamadım. Mevzuatı da öğrendiğimiz için, bilgisayarın başına oturduğumda hiçbirşey yabancı değildi.

Kurs başlangıcında ne gibi endişeleriniz vardı? Kurs bitiminde düşüncelerinizde ne gibi değişiklikler oldu? Yada değişiklik oldu mu?

Aslı: Kurs başlangıcında bu konu hakkında bir bilgim olmadığından nasıl bir eğitim verileceği ve bana iş hayatında ne kadar yeterli olacağı konusunda tereddütlerim vardı. Fakat, eğitimin ilerleyen günlerinde konularla ilgili bilgi sahibi olmaya başlayınca, Datassist ve İŞKUR'un birlikte açtığı bu eğitimi tercih etmemin ne kadar iyi olduğunu gördüm. Aldığım teorik bilgileri pratiğe  döktüğümde ne kadar çok şey öğrendiğimi görme fırsatım oldu ve  herhangi bir endişem kalmadı.

Elif: Kurs başında hiç bılmediğim bir konuda eğitim alacağımdan çeşitli endişelerim vardı. Öğretilen bunca teorik bilgiyi nasıl uygulayacağım konusunda tereddütlerim vardı. Fakat, eğitim ilerledikçe, bordroyla ilgili bilgim arttı ve hesaplama uygulamaları yaptıkça endişelerim gitti.

Melike: Tabii bir takım tereddütlerim, kafamda soru işaretleri vardı. İŞKUR ve Datassist gibi iki güvenilir firmanın organize ettiği bir eğitim olduğundan kısa zamanda bu tereddütlerin yersiz olduğunu gördüm. Konusunun uzmanı eğitmenler tarafından hertürlü sorumuza cevap verildi, bordrolamayı en iyi şekilde anlamamız ve uygulamamız için gereken herşey yapıldı.

Bordro alanında İŞKUR eğitimleri devam ediyor. İş hayatına yeni atılacak bir arkadaşınıza bu eğitime katılmasını tavsiye eder misiniz? Ne açıdan tavsiye edersiniz ya da etmezsiniz?

Aslı: Tabii ki ederim. Ancak şunu da eklemek isterim, eğer insan kaynaklarının sayısal kısmıyla ilgileniyorlarsa, matematikle uğraşmayı çok seviyorlarsa, tercih etmeliler, çünkü operasyon bölümü sürekli sayılarla çalışılması gereken uğraştırıcı bir bölüm. Bu alanlara ilgileri varsa, Datassist'le İŞKUR'un anlaşmalı eğitimini kaçırmasınlar derim. Ben çok memnun kaldım.

Elif: Kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle yeni mezun olan arkadaşlarımız için oldukça yararlı bir eğitim. Üniversite öğretiminin üstüne bordro uygulamalarını öğrenerek IK departmanlarında iş bulmaları kolaylaşabilir. Eğer insan kaynakları alanında ilerlemek istiyorlarsa, bu eğitim onlar için çok büyük bir artı olacaktır.

Melike: Bizlere rakip çıkmasın diye belki tavsiye etmemeliyim ama.. tabii bu işin esprisi. Bu alanla ilgilenen herkese tabii ki tavsiye ederim. Kendi adıma çok faydalı bir eğitimdi.

 

www.datassist.com.tr