Rusya, turizmi keşfediyor

Rusya'yı turist olarak ziyaret etmek isteyenlerin ilk sırada görmek istedikleri yer Sankt Petersburg.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



Turizme  bugüne kadar gereken önemi vermeyen Rusya bu tutumunu değiştirmeye başladı.  Bu konuda atak başlatan Rusya Turizm Bakanlığı ellerinde bulunan Moskova, Sankt Petersburg, Baykal Gölü, Volga kıyıları ve Altay bölgesinin tanıtımına ağırlık verecek.

Yetkililer halen yılda 25 milyon turist ağırlayan Moskova ve Sankt Petersburg'un önümüzde ki yıllarda daha da çok turist alması için yeni özendirmelere yöneleceklerini duyurdular.

Rus yetkililerin önlerinde ki en büyük engel, yabancıların turistik geziler sırasında yerli halk tarafından benimsenmemek ve hoş görülmemek. Yabancılar kendilerine gezileri sırasında yerli halk tarafından yardım edilmemesinden ve kaba davranılmasından yakınıyorlar.

İşte yeni ve daha çok turist almak için kolları sıvayan Ruslar yeni girişimlerinde bu olumsuz ön yargıları da yıkmakta kararlı olduklarını dile getiriyorlar.

Yapılan araştırmalara göre Rusya'yı turist olarak ziyaret etmek isteyenlerin ilk sırada görmek istedikleri yer Sankt Petersburg(Leningrad).

Bu ülkeye turistik gezi yapmak isyeten her yüz kişinin 29'u ilk görmek istediği yer olarak Sank Petersburg'u işaret ediyor. Bu kenti yüzde 23 ile Moskova ve onu da yüzde 15 ile Altay Bölgesi izliyor.

Altay Bölgesinin özelliği bozulmamış doğa güzelliği, doğal yaşamı ve temiz havası ile ormanları.

Bu dev ülkede (Yaklaşık 18 milyon kilometrekare) turistlerin ana hedefleri arasında yer alan yerler arasında Baykal gölü,Soçi,Kafkaslar da özellikle dikkat çekiyor. Günümüzde Dünya'da ülke dışına en çok turist yollayan ülkeler sıralamasında en başlarda olan Rusya, yeni turizm atağıyla, çıkan dövizini geri kazanmayı hedefliyor.
Bu arada Ruslar Mayıs ayının 25-27 tarihleri arasında ülkenin uzak doğusunda yer alan Vladivostok kentinde dev bir turizm fuarı düzenliyorlar.

Fuara 56 ülkenin katılması ve ağırlığını da deniz turizminin oluşturması bekleniyor. Fuarda en son model yatlar, tekneler ve deniz sporu ürünleri sergilenecek. Bunun yanında yelken sporunun öğretilmesi yanında, çeşitli araçların deneme sürüşleri de gerçekleştirilecek.

Rusya tüm bu ataklarla bir yandan kendi turizm olanaklarını tanıtacak bir yandan da elindeki olanakları sergileme olanağı bulacak…
 

Bu konularda ilginizi çekebilir