DÜNYA Education ve Cambridge University Press, öğretmenleri ‘Daha İyi Öğrenme’ ile buluşturdu

İngilizce’yi ‘Daha İyi Öğrenme’ mümkün. DÜNYA Education ve Cambridge University Press’in bu yıl üçüncüsünü düzenlediği ‘Better Learning’ sempozyumu sona erdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zeynep ÇOĞAN

ANTALYA - DÜNYA Grubu bünyesinde faaliyet gösteren DÜNYA Education, 18 yıldır Türkiye distribütörlüğünü yürüttüğü Cambridge University Press ortaklığı ile Antalya’da ‘Better Learning/Daha İyi Öğrenme’ temalı sempozyum düzenledi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Titanic Lara Otel’de gerçekleşen üç günlük sempozyuma, ülkenin değişik illerindeki en seçkin kolejlerin bölüm başkanları ve İngilizce öğretmenleri katıldı. Sempozyumda aynı zamanda Cambridge University Press’in yazarları Lesley Koustaff , Maggie Dunlop, Nick Bilbrough, Frences Amrani, Laura Moulton konuşmacı olarak katılarak sunum yaptı.

Yaklaşık 20 yıldır eğitim dünyasında olduğunu kaydeden Dünya Education Satış ve Lojistik Direktörü Çiğdem Durney, “Birçok eğitim sempozyumuna katıldım. Yaklaşık 5 yıldır da Dünya Education& Cambridge University Press Eğitim sempozyumlarının organizasyonlarının sorumlularından birisiyim. Sempozyumlarımızın ana teması her zaman ‘her gelen sene için daha iyiyi nasıl yapabiliriz’ olmuştur. Son üç senedir de ana temamız ‘Better Learning’ yani ‘Daha iyi öğrenme’… Daha iyi öğrenme nasıl olur… Daha iyi öğrenme aslında öğretmenin kendisidir, öğrenen olarak da öğrencinin kendisidir. Daha iyi öğrenme Cambridge University Press’in öğretmene olan sözüdür. Daha iyi destek, daha iyi kaynak, daha iyi teknolojidir. Daha iyi öğretebilmeleri için bizlerin sağlayacağı daha iyi kaynaklardır” diye konuştu. Durney, “Biz bu sempozyumlarda eğitimin her noktasının hep daha iyisini öğretmenlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Sempozyum sonrasında aldığımız olumlu dönüşlerle bunu bir kez daha başardığımızı görüp, bir dahaki yıla daha iyi hazırlanmak için tüm ekip arkadaşlarımızla çalışıyoruz” dedi.

“Çerçeve programı sayesinde her öğretmene dokunuyoruz”

Cambridge University Press Türkiye Genel Müdürü, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Orta Asya ve Körfez ülkeleri Direktörü Yıldıray Karaarslan da bu yıl ‘Daha İyi Öğrenme’ temalı sempozyumlarının üçüncüsünü DÜNYA Education ve Cambridge University Press sınav bölümü ile birlikte yaptıklarına dikkat çekti. Yaptıkları işlerin temelinde araştırma, delile dayalı öğrenme, öğretmen eğitimleri ve ölçme değerlendirme gibi konuların yer aldığını kaydeden Karaarslan, “Biz bu seminerlerde genellikle Türkiye’deki öğretmenlerin daha fazla ihtiyacı olduğu konuları seçiyoruz. Dolayısıyla seçtiğimiz seminer konularının herkese hitap etmesini çok önemsiyoruz” dedi

DÜNYA Education ile Cambridge University Press’in 18 yıldan beri birlikte çalıştığını dile getiren Karaarslan, Türkiye’deki İngilizce öğretmenlerinin aklına DÜNYA deyince Cambridge, Cambridge deyince DÜNYA’nın geldiğini söyledi.

Cambridge University Press’in paydaşları ile yazdığı İngilizce Öğretmeni Çerçeve Programı hakkında da bilgi veren Karaarslan; “Bu program ile öğretmenler, İngilizce öğretmenliğinin neresinde olduğunu kendi kendilerine değerlendirebiliyorlar. Geliştirilmesi gereken 26 tane öğretmen yeterlilik konusu var. Bu çerçeve programına göre Cambridge University Press pek çok online ve yüz yüze eğitim sunuyor. Yine Cambridge’in kardeş şirketi olan Cambridge Assessment’ın öğretmen yeterlilik bölümleri var. Türkiye’de çok bilinen ve kabul edilen celta-delta eğitimlerini de öğretmenlere sunuyoruz. Celta gibi bir sertifikayı başarı ile alan bir öğretmen dünyanın her yerinde İngilizce öğretmenliği yapabiliyor. Dolayısıyla bu becerilerin çerçeve programına göre yapılması çok önemli. Şimdiye kadar yapılan eğitimlerde, okulun genel olarak ihtiyaçları düşünülüp toplu halde eğitimler yapılıyordu. Bunlar yine yapılacak. Fakat birey olarak öğretmenlerin hepsinin başlangıç seviyesi farklı, dolayısıyla bunlara biz birey olarak da bu çerçeve programlarıyla, online programlarla değişik materyallerle ulaşacağız. Yani her öğretmene dokunacağız. Ben şu söze çok inanıyorum: Sizin eğitiminiz ancak öğretmeniniz kadar iyidir” diye sözlerine son verdi.

'Amacımız sınavlarımızın etkin kullanımını sağlamak'

Cambridge University Press Cambridge sınavları Türkiye Genel Müdürü Tunç Çağlar, “Bu sempozyum ile birlikte öğretmenlerle bir araya gelerek yeni ürünlerimiz ve çözümlerimiz hakkında bilgiler veriyoruz. Öğretmenlerin gelişimi ile ilgili teknolojik ve dijital çağda ne tip çalışmalar yapmaları lazım; onlarla ilgili güncellemeler yapıyoruz. Bunların dışında öğretmenlerle birebir vakit geçirme fırsatı buluyoruz. Onlardan geri bildirimler alıyoruz. Bu bizim için çok önemli. Sonuçta amacımız sınavlarımızın etkin bir şekilde kullanımı ve memnuniyetini artırmak” dedi.

Öğretmenlere yatırım yapıyoruz

Cambridge University Press Türkiye Satış Müdürü John Moorcroft, DÜNYA Education ile 2006 yılından beri ortak organizasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu seminerlerin öğretmene yapılan bir yatırım olduğunu aktaran Moorcroft, “Bizim amacımız öğretmenlerimize daha iyi kitaplar sunarak sınavlarda kaliteyi artırmak. Bu etkinliğin konusu eğitim. Kitap tanıtımı yapılmıyor. Öğretmenlerimizle diyaloglar içerisinde olarak öğretmenlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda yol haritası çıkarabiliyoruz” şeklinde konuştu.

En büyük hedef doğru ürünü ve hizmeti sunmak

Cambridge University Press Uluslararası Programlar Türkiye Satış Müdürü Yiğit Gençkaya ise hedefl erinin DÜNYA Education ile beraber yaptıkları bu organizasyon ile eğitim kurumlarına doğru ürünleri ve hizmetleri sunmak olduğunu dile getirdi. Gençkaya, “Bunları yapabilmek için ilk önce öğretmenlerin güncel ihtiyaçlarını belirliyoruz. Daha sonra bir organizasyon şeması çıkartıyoruz. Öğretmenleri, bu etkinlik ile dünyadaki gelişmelerden haberdar etmeyi amaçlıyoruz. Bütün okullardaki öğretmenlerin birbirleriyle iletişime geçerek ihtiyaçlarını analiz etmesini sağlıyoruz” dedi.

Okullar ne diyor?

► Cihangir Koleji Lise Grubu Ekip Lideri Nuray İpek:

Bu benim geniş çaplı yapılan sempozyumlara üçüncü gelişim. Çok memnunuz. Çünkü kitap yazarlarıyla tanışıp sohbet etme fırsatımız oldu. Kitaplar hakkında fikirlerimizi sordular, kullanıp kullanmadığımızı veya ders bazında neler yapabileceğimizi öğrettiler. Bunun çok faydalı olduğunu gördük. Seminer boyunca bize çok değişik fikirler verdiler. Celta belgesine sahip olduğum için onların neler yaptığını ya da neler düşündüğünü anlayabiliyorum. Celta belgesi aldığınız zaman bildiğiniz her şeyi çöpe atıyorsunuz, yepyeni şeyler öğreniyorsunuz. 6 hafta çok uzun bir süre ve çok yorucu bir kurs ama kesinlikle her öğretmenin alması gerektiğine inanıyorum. Kurstan sonra Cambridge kitaplarına baktığımda dahi farklı görmeye başladım. Bakış açınız değişiyor, vizyonunuz değişiyor.

► İhlas Koleji Yabancı Diller Koordinatörü Utku Öztürk:

Eğitim sektöründe eğitimin kalitesini arttırmanın başında öğretmen eğitimi ve öğretmen kalitesi geliyor. Bizim gibi özel okulların yapmaya çalıştığı şey iyi bir kadro oluşturmak. Bunun için öğretmenlerimizin bilgilerini güncel tutmamız gerekiyor. Bu seminerler bizim için olmazsa olmaz nitelikte. Öğretmenler burada yazarlarla buluşuyor, son trendleri yakalıyorlar. Yazarların bakış açılarını görüyorlar. Bu tip etkinliklerin bir faydası da; öğretmenlerin networklerini; iletişim ağlarını geliştirmesi. Bu durum benim için bu eğitimler kadar değerli. Yayınlarımızı seçerken birçok kriterimiz var. Yayın evinin okulu iyi tanıması öğretmen ve öğrenci profilini bilmesi ve ona göre kendisi bir filtreden geçirdikten sonra bize sunması bizim için çok önemli. Çünkü ne bunu yapabilecek zamanımız ne de iş gücümüz var. Yüzlerce kitap içinden bir tanesini seçmek kolay değil. Biz DÜNYA Education’dan en büyük desteği, bizi iyi tanıması ile alıyoruz. DÜNYA’dan ve Cambridge’den çok memnunuz.

► Gaziantep Kolej Vakfı Yabancı Diller Direktörü Christina Gültekin:

Bu organizasyon öğretmenler için çok faydalı. Kendimizi dil öğrenimi ve öğretimi ile ilgili geliştiriyoruz. Öğretmenliğin çok zorlayıcı bir meslek olduğunu biliyoruz. Bunun için de güncel konular hakkında özellikle dijital teknoloji, dijital ürünlerle ilgili materyalleri her zaman güncellememiz gerekiyor. Bu tür organizasyonlar işime daha fazla odaklanmama ve kendimi daha çok geliştirmeme yardımcı oluyor. Aynı zamanda takım arkadaşlarıma da kendilerini geliştirmeleri için tavsiyede bulunuyorum. Diğer okullardaki öğretmenlerle bir araya gelip sohbet etme fırsatımız oluyor.

► Envar Okulları Yabancı Diller Bölümü Koordinatörü Bilal Tekin:

Bu seminer DÜNYA Education'ın yaptığı 3’üncü seminer. Hepsine de katıldım. Öğretmenlerimiz de katılıyor. Bu seminerler öğretmenlere çok şeyler katıyor. Öğretmenleri motive ediyor. Daha iyi bir eğitim için enerji veriyor. Zamanla öğretmenler okul telaşesi içerisinde bir körelme yaşayabiliyor. Bu tür organizasyonlarla bu körelme gidiyor. Biz kurum olarak dört senedir Cambridge kitaplarını kullanıyoruz.

Bu konularda ilginizi çekebilir