Çiçek gönder, fotoğrafı gelsin

Beğenmeyene iade garantisi var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mehmet Dayıoğlu

İnternetten yapılan çiçek alışverişleri ve gönderimlerinde, zamanlamanın ardından en büyük sıkıntı, gönderilen çiçeğin sitedeki fotoğrafla aynı olmaması veya resimde göründüğünden küçük olduğunun ortaya çıkmasıdır... Bu nedenle, ben dahil pek çok kişi çiçek gönderimlerini hala geleneksel yollardan, yani bizzat çiçekçiye gidip istediğimizi anlatıyoruz, sürece bizzat nezaret ediyoruz veya siparişi verip kaderimize razı oluyoruz...

Yeni Zelandalı bir çiçekçi ise, gelişen teknoloji sayesinde süreci şeffaflaştırmayı başamış. Roses Are Red isimli firma, internetten aldığı siparişi hazırladıktan sonra dijital bir fotoğrafını e-posta ile müşterisine gönderiyor. Böylece müşteri, tam olarak ne gönderdiğini görebiliyor. Müşteri gördüğünden tatmin olmazsa, Roses Are Red ücretin tamamını geri ödeme garantisi de veriyor.

Sitesinde verilen bilgilere göre firma, 'En İyi Müşteri Hizmetleri' ve 'En İyi Teslimat' dahil, ülkesinde verilen bir dizi ödülün de sahibi.

Günümüzde tüketicilerin artan bilinci ve şeffaflık talebi, sadece çiçekçileri değil, pek çok iş kolunda faaliyet gösteren işletmeleri değişime zorluyor. Basit bir dizüstü bilgisayar, bir kamera ve internet bağlantısı gerektiren bu hizmet için aslında pek çoğumuzun yanından ayırmadığı cep telefonları da yeterli. Kim bilir? Belki de önümüzdeki günlerde şeffaflık işini bir adım daha ileri götürüp, siparişi sitesinde canlı yayında hazırlayan işletmelerin çıkması yakındır.

Firmanın internet sitesi: http://www.rosesarered.co.nz/

Bu konularda ilginizi çekebilir