Abone olana yılda 4 teslimat

Erkeklere iç çamaşırı internette.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mehmet Dayıoğlu

Bir erkeğin, alışveriş yapmaktan daha fazla nefret ettiği birşey varsa, o da kendisi için iç çamaşırı alışverişi yapmaktır sanırım... Bunun farkına varan ABD'li bir girişimci, gayet basit bir çözümü üretmiş: Müşterilerin internet üzerinden iç çamaşırı paketlerine abone olabileceği ve 3 ayda bir düzenli olarak belirledikleri ürünlerin adreslerine teslim edileceği bir sistem geliştirmiş. Manpacks isimli firmanın sitesinde 5 farklı paket seçeneği var. Bunlar, 3 fanila, 3 külot ve 3 çift çoraptan oluşan 33 dolarlık 'Machopack', aynı ürünlerden ikişer adet verilen 24 dolarlık 'Manpack', 2 külot ve iki çift çorap gönderilen 15 dolarlık 'Twotimer', 2 külot veya 2 fanilalık 11 dolar değerindeki 'Either-or' ve sadece 3 çift çoraptan oluşan 7 dolarlık 'Justsocks'.

Siteye üye olduktan sonra yapmanız gereken tek şey, istediğiniz paketi, bedeninizi ve renk tercihlerini işaretlemek daha sonra da kredi kartınızla ödemeyi yapmak. Bundan sonrasını firma hallediyor. Bir yıl süreyle 3 ayda bir belirlediğiniz paketi adresinize 6 dolar karşılığında teslim ediyor ve sizi eskimiş çamaşırlarınızdan, delik çoraplarınızdan, alışveriş derdinden kurtarıyor. Firma, 'Hanes' markalı, garantili ürünler gönderiyor. İç çamaşırları ve çorapların modelini, rengini de kısıtlı sayıda seçenek arasından seçmek mümkün. Şimdilik sadece ABD ve Kanada'ya dağıtım yapan Manpacks, hediye paketi de yapabiliyor.

Site fikrini geliştiren Ken Johnson, sorularımıza ilginç yanıtlar verdi. Bu siteyi kurana kadar hiç iç çamaşırı satmadığını belirten , aslında internet ve perakendeciliğin farklı alanlarında faaliyet gösterdiğini anlattı. Temel ihtiyaçları bir arada paketleme fikrinden hareket ettiklerini anlatan Johnson, projeyi sadece 5 bin dolarlık yatırımla hayata geçirdiklerini söylüyor.

projenin tahmin ettiklerinden daha fazla ilgi gördüğünü ve binlerce aboneye ulaştıklarını anlatan Johnson, benzer fikirlere sahip olanlara 'küçük başlamalarını, müşterilerinin kim olduğunu öğrenip onları dinlemelerini ve onların gözüyle görmeye çalışmalarını' tavsiye ediyor.

Erkeklerin dünyanın her yerinde aynı olduğunu ve alışverişten aynı ölçüde tiksindiklerini varsayarsak, benzer iş modellerinin Türkiye'de de uygulanabilir olduğunu söyleyebiliriz. İnternetten alışverişin ülkemizde hala emekleme aşamasında olduğu söylense de, online alışveriş sitelerine sipariş veren oldukça büyük bir kesim var ve bu kesim büyüyor.