Vizyonun gözdesi BOND

Sinemaseverleri bu hafta salonlarda üçü yerli, üçü yabancı, biri animasyon olmak üzere yedi yeni film bekliyor. En iddialısı ise, İngiltere’de vizyona girdiği hafta sonunda 41 milyon sterlin gişe yapan Bond filmi “Spectre.”

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vizyona bugün, aralarında James Bond’un yeni macerası olan “Spectre” nin de olduğu farklı türlerde 7 film giriyor. Serinin en pahalı yapımı olan “Spectre”, 007 James Bond’u 24. kez beyazperdeye taşırken, “Gizli Dosya” (Truth) ve “Düşlerin Terzisi” (The Dressmaker) ünlü oyuncuları buluşturuyor. Venedik Film Festivali’nde jüri özel ödülü kazanan “Abluka”, korku filmlerinden hoşlananlara hitap eden “Cin Kuyusu” ve komedi tarzındaki “Kariyer” de haftanın yerli alternatifl eri arasında yer alıyor. Çocuklarıyla birlikte sinemaya gitmek isteyen aileler de animasyon tarzındaki “Sevimli Köpek Lotte” yi (Leiuttajateküle Lotte) tercih edebiliyor. 

Başrolünde Daniel Craig’ın yer aldığı yeni Bond filmi “Spectre”, Christoph Waltz, Monica Bellucci, Lea Seydoux ve Ralph Fiennes’ın da aralarında bulunduğu iddialı bir kadroya sahip. Gişe beklentisi 1 milyar doların üzerinde olan film, 300 milyon dolarlık bütçesiyle Bond serisinin en pahalısı. Sam Mendes’in yönettiği “Spectre”, İngiltere ve İrlanda’da 647 sinemadaki 2 bin 500 salonda vizyona girdi ve ilk haftasında 41 milyon sterlini geride bırakarak yeni bir rekora imza attı. Çekimleri; Meksika, Avusturya, İtalya ve Fas’ta yapılan film; Bond’a geçmişten gelen şifreli bir mesajla başlıyor. 

Meksika’nın başkenti Mexico City’de başlayan macera, ajan Bond’u Roma’ya kadar sürüklüyor. Bond, sızdığı gizli bir toplantı sonucunda “Spectre” olarak bilinen güvenilmez bir örgütün varlığını ortaya çıkarıyor. James Bond, Spectre’ın ağını ortaya dökebilecek ipuçlarına ulaşmak için eski düşmanının kızını aramaya başlıyor. Ajan Bond, Spectre’a yaklaştıkça, ulaşmaya çalıştığı Christoph Waltz tarafından canlandırılan düşmanı ile kendisi arasında adeta “kan dondurucu” bir bağ olduğunu öğreniyor. 

“Gizli Dosya” (Truth) ise Cate Blanchett ve Robert Redford’u buluşturan bir yapıt. James Vanderbilt’in yönettiği filmde; Topher Grace ile Elizabeth Moss da rol alıyor. “Gizli Dosya”da; Mary Mapes çok başarılı bir televizyon gazetecisi. 9 Eylül 2004 tarihi Mapes ve ekibi için dönüm noktası oluyor ve hareketli bir süreç başlıyor. 

Emin Alper’in “Abluka”sında Mehmet Özgür; Berkay Ateş; Tülin Özen ve Müfit Kayacan, Suat Ay’ın yönettiği “Kariyer”de Dost Elver; Sevil Uyar; Umut Oğuz ve Aziz Özuysal, Murat Toktamışoğlu’nun çektiği “Cin Kuyusu”nda Sinem Sarızayim; Beril Özgür ve Asi Güner rol alıyor. “Sevimli Köpek Lotte” animasyonu ise Heiki Ernits ile Janno Poldma’nın imzasını taşıyor.

Kasabaya tasarımcı gelirse...

Başrollerini Kate Winslet, Liam Hemsworth, Judy Davis ve Hugo Weaving’in paylaştığı “Düşlerin Terzisi” Rosalie Ham’in aynı isimli çoksatan romanından uyarlanan bir drama. Çekimleri Avustralya’da gerçekleşen fi lmin yönetmen koltuğunda Jocelyn Moorehuse oturuyor. 1951’de geçen fi lmde; Tilly Dunnage, Fransa’da büyük tasarımcılara terzilik yaptıktan sonra Avustralya’ya doğup büyüdüğü Dungatar’a dönüyor. 20 yıl aradan sonra kasabaya dönmesinin iki nedeni var: Hasta annesi Molly’nin bakımını üstlenmek ve geçmişindeki yanlış anlamaları düzeltmek.