Usta ressamlardan gözde yapıtlar

Nişantaşı Müzayede’nin yarın gerçekleştireceği mezatta; Hoca Ali Rıza, Süleyman Seyyid, Şevket Dağ ve İbrahim Çallı’nın da aralarında bulunduğu sanatçılarımızın önemli eserleri yeni sahiplerini bekleyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hafta sonu gerçekleş tirilen iki müzayede ile hareketlenen mezat sezonu, bu hafta da koleksiyonerleri yoğun bir tempoya davet edecek. Haftanın ilk mezatını yarın Nişantaşı Müzayede organize edecek. The Sofa Hotel’de iki bölüm halinde gerçekleştirilecek müzayedenin ilk kısmı saat 17.00’de, 2. kısmı ise 19.00’da başlayacak. Müzayedenin ilk bölümünde 70 parça tablo ve heykelden oluşan özel bir koleksiyon sanatseverlere sunulurken, ikinci bölümde önemli tabloların yanı sıra tombaklar, hat örnekleri ve hat malzemeleri, İznik tabaklar, Kuran- ı Kerim’ler, Beykoz camları ve çeşitli antika objeler yeni sahiplerini bekleyecek.

Müzayedede resmimizin ustalarının önemli yapıtları da koleksiyonerlere sunulacak. Satışın muhammen bedeli en yüksek parçaları da Hoca Ali Rıza, Süleyman Seyyid ve Şevket Dağ imzalı üç tablo olacak. Nişantaşı Müzayede; Hoca Ali Rıza’dan bir “Peyzaj”ı, Süleyman Seyyid’ten bir “Natürmort” u ve Şevket Dağ’dan “Boğaziçi Peyzajı”nı 350’şer bin TL muhammen bedelle satışa çıkaracak. Müzayedede çeşitli antika objeler de satılacak. 19. yüzyıl bir tombak leğen ibriğin 125 bin TL’den alıcılara sunulacağı müzayedede; Seyyid Ahmed Nazifi ketebeli Kuran-ı Kerim 85 bin TL’den alıcı bekleyecek.