Ünlü komedyen son yolculuğuna uğurlandı

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden oyuncu ve komedyen Atilla Arcan toprağa verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ünlü oyuncu ve komedyen, Erenköy Galip Paşa Camii'nde cenaze namazının ardından, Küçükyalı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi. 

Erenköy Galip Paşa Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde taziyeleri, Arcan'ın eşi Gül Arzu, kızı Şebnem Sevgi, oğulları Uğur, Barış ve Özgür Gürses kabul etti. 

Törende AA muhabirine açıklama yapan Arcan'ın kardeşi Kemal Gökhan Gürses, Türkiye'de mizah oyunculuğunun, insanı hızla demode ettiğine işaret ederek, "Dünyada olgunluk dönemi, mizahçının en önemli dönemidir. Atilla Arcan, en olgun dönemini, sadece kimi televizyon dizilerinde yer alarak geçirdi. En verimli olabileceği, belki kumaşın tersine işleneceği bir dönemi, bu imkanı gözden kaçıran, birçok yönetmen ya da yapımcı yüzünden, bana göre boş geçti" ifadelerini kullandı. 

181120151725052802678_2.jpg

Rol arkadaşı, oyuncu Rasim Öztekin, söyleyecek çok bir şeyin olmadığını ifade ederek, "Atilla abiyle, yıllar sonra ilk defa çalıştık. Keşke daha önce çalışsaydık. Keşke daha fazla çalışsaydık ama olmadı. Atilla abi her şeyden önce çok insandı. Çok kibar bir insandı. Kibarlığıyla karşısındakini mahcup eden biriydi. Allah rahmet eylesin" dedi. 

Oynadığı dizinin de yapımcısı olan Birol Güven, dizi sebebiyle son dönemde yakınlaştıklarına vurgu yaparak, "Onu tanıma fırsatını buldum. Ben de herkes gibi, onu böyle taklitler yapan bir insan olarak biliyordum ama yakından tanıyınca, gerçekten çok entelektüel bir insan olduğunu gördüm. Çok iyi de bir oyuncu. Onun ötesinde çok iyi bir insandı. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.