Ticareti başardı, sıra sanatta

Başarılı iş kadını Işılay Öcal bir yandan krom ticareti yaparken diğer yandan çıkardığı müzik albümü ile sanat dünyasında başarıyı kovalıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 


Uğur YILMAZ

İSTANBUL – Başarı öyküsü ile iş dünyasının örnek kadınlarından biri olan Işılay Öcal, iş hayatındaki başarısını sanat dünyasında da sürdürmek için kolları sıvadı. Söz ve müzikleri kendine ait 10 parça içeren “İstedim” isimli albümü piyasaya çıkan Öcal, bir yandan da krom ticaretine devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nde ekonomi okuduktan sonra  Yıldırım Holding'in şirketlerinden Eti Krom A.Ş. de ticaret direktörü olarak çalışan Öcal, 2008 yılında SBM Danışmanlık şirketini kurarak ihracat/ithalat alanlarında danışmanlık vermeye devam ediyor. 2006 yılında ‘Turuncu Filtre’ adında bir de şiir kitabı çıkartan Öcal, bir yandan iş yaşamına devam ederken öte yandan müzik piyasasına girişini DÜNYA için anlattı.

Ekonomiyi takip etmezsem eksik hissederim kendimi

Avrupa’ya, Çin’e ve Rusya’ya krom ihracatı yapan Öcal mesaisine ara vermeden devam ediyor. Albüm çalışmalarının iş yaşamını etkilemediğini kaydeden Öcal, “Albüm çalışması ne kadar yoğunlaşırsa yoğunlaşsın, ekonomiyi takip etmezsem eksik hissederim kendimi. Zevk aldığım bir şey çünkü. Öte yandan işime 8 saat gibi korkunç bir vakit ayırma zorunluluğum yok. Doğru zamanda doğru hamleyi yapmak asıl önemli olan. Aracılık yaptığım için üç hafta hiçbir şey yapmadan geçirdikten sonra bir hafta çok yoğun çalışarak başarılı olmak mümkün. Yakalamak ve doğru zamanı görmekle ilgili bir durum bu. O yüzden ticareti bırakıp oyundan çıkmak üzücü olur benim için” dedi.

İş ortaklarımdan müthiş bir destek geldi

İş dünyasında bir çok kişinin sanata ilgisi olmasına rağmen günlük rutin içinde bu arzularını bastırdıklarını kaydeden Öcal, “Ben cüretkarım sanırım. Bir sürü insan böyle şeyler yapıyor ama en sonunda kendini frenliyor ve ortaya bir eser koyamıyor. Yaptıklarım eleştirilir ve iş hayatım sekteye uğrar diye de korkuyorlar. Halbuki benim çalıştığım firmalar çok mutlu oldular. Farklı bir iş yaptığım için müthiş bir destek buldum iş ortaklarımdan. Kimse sen iş kadınısın ne yapıyorsun demedi” diye konuştu.

“Söyleyecek sözlerim var”

Albümde yer alan 10 parçanın da sözü ve müziği Öcal’a ait. Benden çok albüm çıkar diyen Öcal, “Söyleyecek sözlerim var. Bunlar bir şekilde ifade etmek gerekiyor. 50’ye yakın şarkı sözüm bekliyor, başka sanatçıların bu şarkıları seslendirmesini istiyorum.

“Albüm planlı değildi”

Öcal albüm yapma nasıl karar verdiğini şöyle anlattı; “Her bir şarkıyı bir günde yaptık müzisyenlerle. Şarkıyı çıplak sesle dinleyip akşamına kadar müziğini yaptılar ve ben söyledim. Albüm planlı değildi. Bir arkadaşıma yazdığım şarkıyı hediye etmek için stüdyoya girdim. Çok güzel olunca diğer parçaları da seslendirdim ve sonuçta bu albüm ortaya çıktı. Sonra SBM’ye alt şirket olarak kendi yapım şirketimi kurdum ve albümü bastık. Şiir kitabının da  benzer bir öyküsü var, bir arkadaşım yazdıklarımı çok beğenince sen bunu kitap yapsana dedi ve ‘Turuncu Filtre’ ortaya çıktı.”