Tempolu bir köşe kapmaca

Cem Yılmaz’ın yeni filmi “Ali Baba ve 7 Cüceler” seyirciyle bugün buluşuyor. Yılmaz’ın iki farklı karaktere büründüğü filmde, diğer önemli roller Çetin Altay, Irina Ivkina, Zafer Algöz, Yosi Mizahi ve Bahtiyar Engin’in...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yaptığı her filmle milyonlarca seyirciyi sinema salonlarına çeken Cem Yılmaz’ın yeni projesi “Ali Baba ve 7 Cüceler”, bugün vizyona giriyor. Cem Yılmaz’ın yazdığı, yönettiği ve iki ayrı karaktere can verdiği filmde; Çetin Altay, Irina Ivkina, Zafer Algöz, Yosi Mizahi, Bahtiyar Engin, Can Yılmaz, Fevzi Gökçe, Mariya Anastasyeva, Fahradin Fahradinov ve Duygu Bal oynuyor. Yapımcılığını Nu Look Production ve CMYLMZ Fikir Sanat’ın üstlendiği “Ali Baba ve 7 Cüceler”in ilginç karakterlerinin kostüm ve makyajları dikkat çekiyor. Müziklerini Jingle House'un yaptığı filmin kostüm tasarımı Gülümser Gürtunca'ya, saç tasarımı Paşa Tınmaz'a, makyajlar ise Tatyana Sleptsova'ya ait. 

“Ali Baba ve 7 Cüceler”de; Şenay Cüccaciye’nin ortakları Şenay ve İlber, bahçe cüceleri satan iki dost. Başarısız geçen iş hayatlarının yapacakları yurtdışı seyahatinde değişeceğini düşünen ikili, Sofya’da yapılacak bir fuara katılmaya karar veriyor. Planları bu fuarda işlerini büyütecek yeni insanlarla tanışarak şirketlerini geliştirmek. Fakat, fuarda işler istedikleri gibi gitmiyor, yanlış zamanda yanlış yerde olmanın bedelini başlarını kısa sürede belaya sokarak ödüyorlar. Oldukça karmaşık bir ağın içine, iyilerle kötülerin savaşının tam ortasına düşüyorlar. Zengin işadamı Mançov’un kirli işlerini öğrenmek onlar için iyi olmuyor. Tehlikeli ve acımasız bir düşman kazanmayı başaran ikili, kendilerini zorlu bir maceranın içinde buluyor. 

Karşılaştıkları zorlukları kendi yöntemleri ile çözmeye çalışırken en yakın yardımcılarıysa hızla Şenay’ın kalbini kazanan güzel Rus kızı Veronika ve eski Rus askeri Memedov.

İşte filmin kahramanları

► ALİ ŞENAY (Cem Yılmaz): İş adamı kimliği ile öne çıkan Şenay, fi rmasını dünya çapında bir marka haline getirmek için atılım peşinde. İnovatif, kurumsal, pratik çözümler üretirken dayandığı nokta içgüdüleri. Tek kusuru, amacı uğruna söylediği beyaz yalanlar. 

► BORIS MANCOV (Cem Yılmaz): Bir dedikoduya göre 10 milyar dolar serveti var. Ama bizim paraya göre beş kuruş etmeyen şahsiyete sahip. Filmlerinize kötü adam arıyorsanız bundan daha kötüsünü nadir bulursunuz. 

►VERONICA (Irine Ivkina): Çocukluğundan beri birçok ülkede yaşamak zorunda kalmış biri. Modellik yaptığı yıllarda Paris’te Boris Mancov’un sahibi olduğu ajansta çalışırken Boris’in ağına düşmüş. Akıllı, iyi kalpli fakat şanssiz bir kadın. 

► İLBER (Çetin Altay): Eniştesi için canını veren temiz kalpli bir adam. Aile şirketinde dönüşümlü olarak yöneticilik yapıyor. 

► KENAN MEMEDOV (Zafer Algöz): Sanatkâr ruhlu Memedov, tam bir görev adamı. 30 yıldır yanından ayırmadığı kaplumbağası Gagarin ile kader arkadaşı.