Tem Sanat’ta şiirsel bir “Düğün” var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tem Sanat Galerisi, 2014 yılının ilk sergisini geçtiğimiz günlerde açtı. “Şiir-Resim-Heykel” birlikteliği olarak özetlenebilecek karma serginin başlığı “Düğün.” Şiir ve şiir olgusundan etkilenerek yapılmış resimler ve heykellerin yer aldığı sergi, 21 Haziran’a kadar Tem Sanat’ın Nişantaşı’ndaki mekânında galerisinde görülebiliyor. 

"Düğün" sergisi kapsamında, eserlerin yer aldığı bir kitap da yayına hazırlandı. “Düğün” sergisinde eserleri görülebilecek sanatçılar arasında; Komet, Yüksel Arslan, Ömer Kaleşi, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Abdulkadir Öztürk, Gülden Artun, Nevin İşlek, Hale Sontaş, Hüseyin Ertunç, Özlem Özkan, Mehmet Güler ve Ekrem Kahraman da var. 

Şiir, resim, heykel... 

Tem Sanat Galerisi'nin yöneticisi Besi Cecan, kapsamlı bir kitap da hazırlanan sergiyle ilgili olarak şunları söylüyor: “Otuza bir kala, yeni bir sergi, yeni bir kitap... Seneler boyu gelişen tutkularımı hem bir araya getiriyor, hem de özetliyor. 

Son beş altı senedir şiir de hayatıma girdi.. İki sene evvel, beni zenginleştiren, içine girdikçe, bana yeni heyecanlar tattıran şiiri, bugüne kadar, yaşamıma büyük renk katan resim ve heykelle bir araya getirmeye karar verdim.”